
Składniki
800 gramów
1 łyżka
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew pokrój w słupki długością i grubością przypominające frytki. Otrzyj skórkę z pomarańczy.
Krok 2
W misce pomieszaj oliwę miód, imbir, przyprawę Knorr, cynamon, skórkę z pomarańczy, wiórki kokosowe.
Krok 3
Dodaj marchewkę do marynaty. Wymieszaj.
Krok 4
Kawałki marchwi oblepione przyprawami ułóż na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem, wstaw do nagrzanego do 180*C piekarnika na 25-30 minut.
Dobra rada:
Upieczone frytki podawaj na zimno lub gorąco – zimne będą chrupiące.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa płatki chili z wędzoną papryką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Frytki z marchewki
W poszukiwaniu lepszego, lżejszego stylu odżywiania coraz częściej stawiamy na produkty naturalne – nie trzeba szukać długo, aby wyczarować z nich naprawdę ciekawe, a przede wszystkim smaczne, przekąski. Przepis na frytki z marchewki znakomicie wpasowuje się w ten trend.
Dla kogo?
Frytki z marchewki to świetna propozycja dla tych, którzy lubią eksperymentować w kuchni i odkrywać nowe oblicza powszechnie znanych i lubianych produktów.
Na jaką okazję?
Wieczorem, aby nieco zaspokoić uczucie głodu, sięgnij po frytki z marchewki przyrządzone według naszego przepisu. Będzie pysznie!
Czy wiesz, że?
Podobno pierwotnie marchewki miały kolor… fioletowy. Pomarańczowa marchew została wyhodowana po raz pierwszy w Holandii w XIV wieku.
Dla urozmaicenia
Na jednej blaszce z frytkami z marchewki możesz upiec także pietruszkę, selera czy bataty. Taka różnorodność będzie na pewno mile widziana!