Mintaj w sosie beszamel z serem i brokułami
średnie
17 osób zapisało

Składniki
1 szczypta
6 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę ułóż w naczyniu żaroodpornym. Oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Brokuł umyj, podziel na różyczki. Zagotuj osoloną wodę w rondelku, włóż do niej brokuł, gotuj ok 5 minut. Po tym czasie, brokuł przełóż do durszlaka i przelej zimną wodą.
Krok 3
Przygotuj sos beszamelowy.
Krok 4
Na rybę wyłóż brokuł, całość zalej sosem beszamelowym.
Krok 5
Zapiekaj w piekarniku ok 45 minut w 180 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej