Mintaj w beszamelu z serem i brokułami – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mintaj w sosie beszamel z serem i brokułami

Autor: Angelika Mejzińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę ułóż w naczyniu żaroodpornym. Oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Brokuł umyj, podziel na różyczki. Zagotuj osoloną wodę w rondelku, włóż do niej brokuł, gotuj ok 5 minut. Po tym czasie, brokuł przełóż do durszlaka i przelej zimną wodą.

Krok 3

Przygotuj sos beszamelowy.

Krok 4

Na rybę wyłóż brokuł, całość zalej sosem beszamelowym.

Krok 5

Zapiekaj w piekarniku ok 45 minut w 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mintaj w sosie beszamel z serem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mintaj w sosie beszamel z serem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mintaj w sosie beszamel z serem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mintaj w sosie beszamel z serem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mintaj w sosie beszamel z serem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mintaj w sosie beszamel z serem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mintaj w sosie beszamel z serem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mintaj w sosie beszamel z serem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej