Mintaj w beszamelu z serem i brokułami – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mintaj w sosie beszamel z serem i brokułami

Autor: Angelika Mejzińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę ułóż w naczyniu żaroodpornym. Oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Brokuł umyj, podziel na różyczki. Zagotuj osoloną wodę w rondelku, włóż do niej brokuł, gotuj ok 5 minut. Po tym czasie, brokuł przełóż do durszlaka i przelej zimną wodą.

Krok 3

Przygotuj sos beszamelowy.

Krok 4

Na rybę wyłóż brokuł, całość zalej sosem beszamelowym.

Krok 5

Zapiekaj w piekarniku ok 45 minut w 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mintaj w sosie beszamel z serem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mintaj w sosie beszamel z serem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mintaj w sosie beszamel z serem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mintaj w sosie beszamel z serem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mintaj w sosie beszamel z serem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mintaj w sosie beszamel z serem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mintaj w sosie beszamel z serem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mintaj w sosie beszamel z serem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej