Mintaj w beszamelu z serem i brokułami – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mintaj w sosie beszamel z serem i brokułami

Autor: Angelika Mejzińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę ułóż w naczyniu żaroodpornym. Oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Brokuł umyj, podziel na różyczki. Zagotuj osoloną wodę w rondelku, włóż do niej brokuł, gotuj ok 5 minut. Po tym czasie, brokuł przełóż do durszlaka i przelej zimną wodą.

Krok 3

Przygotuj sos beszamelowy.

Krok 4

Na rybę wyłóż brokuł, całość zalej sosem beszamelowym.

Krok 5

Zapiekaj w piekarniku ok 45 minut w 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mintaj w sosie beszamel z serem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mintaj w sosie beszamel z serem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mintaj w sosie beszamel z serem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mintaj w sosie beszamel z serem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mintaj w sosie beszamel z serem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mintaj w sosie beszamel z serem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mintaj w sosie beszamel z serem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mintaj w sosie beszamel z serem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej