Mintaj w beszamelu z serem i brokułami – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mintaj w sosie beszamel z serem i brokułami

Autor: Angelika Mejzińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę ułóż w naczyniu żaroodpornym. Oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Brokuł umyj, podziel na różyczki. Zagotuj osoloną wodę w rondelku, włóż do niej brokuł, gotuj ok 5 minut. Po tym czasie, brokuł przełóż do durszlaka i przelej zimną wodą.

Krok 3

Przygotuj sos beszamelowy.

Krok 4

Na rybę wyłóż brokuł, całość zalej sosem beszamelowym.

Krok 5

Zapiekaj w piekarniku ok 45 minut w 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mintaj w sosie beszamel z serem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mintaj w sosie beszamel z serem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mintaj w sosie beszamel z serem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mintaj w sosie beszamel z serem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mintaj w sosie beszamel z serem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mintaj w sosie beszamel z serem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mintaj w sosie beszamel z serem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mintaj w sosie beszamel z serem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Malinowy sernik w pucharku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej