Składniki
1 szczypta
6 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę ułóż w naczyniu żaroodpornym. Oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Brokuł umyj, podziel na różyczki. Zagotuj osoloną wodę w rondelku, włóż do niej brokuł, gotuj ok 5 minut. Po tym czasie, brokuł przełóż do durszlaka i przelej zimną wodą.
Krok 3
Przygotuj sos beszamelowy.
Krok 4
Na rybę wyłóż brokuł, całość zalej sosem beszamelowym.
Krok 5
Zapiekaj w piekarniku ok 45 minut w 180 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej