Ryba z krewetkami, ananasem i liściem bananowca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba z krewetkami, ananasem i liściem bananowca

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
59 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 łyżki

200 gramów

1 opakowanie

5 łyżek

3 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ananasa odcedź, a każdy plaster przekrój na pół. Przyprawę Knorr wymieszaj z zalewą po ananasie, ketchupem, sokiem z limonek, posiekanym czosnkiem i chili, sosem sojowym i olejem sezamowym oraz posiekaną kolendrą.

Ryba z krewetkami, ananasem i liściem bananowca - Krok 1

Krok 2

Na liściu bananowca połóż zmiażdżoną łodygę trawy cytrynowej. Na wierzchu ułóż cały filet z ryby.

Ryba z krewetkami, ananasem i liściem bananowca - Krok 2

Krok 3

Za pomocą łyżki lub pędzla nanieś na rybę wcześniej przygotowany sos. Pozostały sos wymieszaj z krewetkami i kawałkami ananasa.

Ryba z krewetkami, ananasem i liściem bananowca - Krok 3

Krok 4

Krewetki i ananasa połóż na rybie. Liścia bananowca zwiń jak cukierek i przełóż do foremki żaroodpornej. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 25 minut. Podawaj samodzielnie bądź z ryżem.

Ryba z krewetkami, ananasem i liściem bananowca - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba z krewetkami, ananasem i liściem bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba z krewetkami, ananasem i liściem bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba z krewetkami, ananasem i liściem bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba z krewetkami, ananasem i liściem bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba z krewetkami, ananasem i liściem bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba z krewetkami, ananasem i liściem bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba z krewetkami, ananasem i liściem bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba z krewetkami, ananasem i liściem bananowca - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tortilla z tuńczykiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryba z krewetkami, ananasem i liściem bananowcaRyba z krewetkami, ananasem i liściem bananowca

Ananasa odcedź, a każdy plaster przekrój na pół.