Ryba z krewetkami, ananasem i liściem bananowca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba z krewetkami, ananasem i liściem bananowca

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
59 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 łyżki

200 gramów

1 opakowanie

5 łyżek

3 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ananasa odcedź, a każdy plaster przekrój na pół. Przyprawę Knorr wymieszaj z zalewą po ananasie, ketchupem, sokiem z limonek, posiekanym czosnkiem i chili, sosem sojowym i olejem sezamowym oraz posiekaną kolendrą.

Ryba z krewetkami, ananasem i liściem bananowca - Krok 1

Krok 2

Na liściu bananowca połóż zmiażdżoną łodygę trawy cytrynowej. Na wierzchu ułóż cały filet z ryby.

Ryba z krewetkami, ananasem i liściem bananowca - Krok 2

Krok 3

Za pomocą łyżki lub pędzla nanieś na rybę wcześniej przygotowany sos. Pozostały sos wymieszaj z krewetkami i kawałkami ananasa.

Ryba z krewetkami, ananasem i liściem bananowca - Krok 3

Krok 4

Krewetki i ananasa połóż na rybie. Liścia bananowca zwiń jak cukierek i przełóż do foremki żaroodpornej. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 25 minut. Podawaj samodzielnie bądź z ryżem.

Ryba z krewetkami, ananasem i liściem bananowca - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba z krewetkami, ananasem i liściem bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba z krewetkami, ananasem i liściem bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba z krewetkami, ananasem i liściem bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba z krewetkami, ananasem i liściem bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba z krewetkami, ananasem i liściem bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba z krewetkami, ananasem i liściem bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba z krewetkami, ananasem i liściem bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba z krewetkami, ananasem i liściem bananowca - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryba z krewetkami, ananasem i liściem bananowcaRyba z krewetkami, ananasem i liściem bananowca

Ananasa odcedź, a każdy plaster przekrój na pół.