Ryba z krewetkami, ananasem i liściem bananowca
łatwe
69 osób zapisało

Składniki
600 gramów
2 łyżki
200 gramów
1 opakowanie
5 łyżek
3 sztuki
2 sztuki
1 pęczek
2 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ananasa odcedź, a każdy plaster przekrój na pół. Przyprawę Knorr wymieszaj z zalewą po ananasie, ketchupem, sokiem z limonek, posiekanym czosnkiem i chili, sosem sojowym i olejem sezamowym oraz posiekaną kolendrą.

Krok 2
Na liściu bananowca połóż zmiażdżoną łodygę trawy cytrynowej. Na wierzchu ułóż cały filet z ryby.

Krok 3
Za pomocą łyżki lub pędzla nanieś na rybę wcześniej przygotowany sos. Pozostały sos wymieszaj z krewetkami i kawałkami ananasa.

Krok 4
Krewetki i ananasa połóż na rybie. Liścia bananowca zwiń jak cukierek i przełóż do foremki żaroodpornej. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 25 minut. Podawaj samodzielnie bądź z ryżem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa Orientalna Grubo Mielona Do Drobiu i Owoców Morza Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ryba z krewetkami, ananasem i liściem bananowca
Ananasa odcedź, a każdy plaster przekrój na pół.