Ryba z krewetkami, ananasem i liściem bananowca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba z krewetkami, ananasem i liściem bananowca

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

55 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

61 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 łyżki

200 gramów

1 opakowanie

5 łyżek

3 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ananasa odcedź, a każdy plaster przekrój na pół.

Ryba z krewetkami, ananasem i liściem bananowca - Krok 1

Krok 2

Przyprawę Knorr wymieszaj z zalewą po ananasie, ketchupem, sokiem z limonek, posiekanym czosnkiem i chili, sosem sojowym i olejem sezamowym oraz posiekaną kolendrą.

Ryba z krewetkami, ananasem i liściem bananowca - Krok 2

Krok 3

Na liściu bananowca połóż zmiażdżoną łodygę trawy cytrynowej. Na wierzchu ułóż cały filet z ryby.

Ryba z krewetkami, ananasem i liściem bananowca - Krok 3

Krok 4

Za pomocą łyżki lub pędzla nanieś na rybę wcześniej przygotowany sos. Pozostały sos wymieszaj z krewetkami i kawałkami ananasa.

Ryba z krewetkami, ananasem i liściem bananowca - Krok 4

Krok 5

Krewetki i ananasa połóż na rybie. Liścia bananowca zwiń jak cukierek i przełóż do foremki żaroodpornej. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 25 minut. Podawaj samodzielnie bądź z ryżem.

Ryba z krewetkami, ananasem i liściem bananowca - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba z krewetkami, ananasem i liściem bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba z krewetkami, ananasem i liściem bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba z krewetkami, ananasem i liściem bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba z krewetkami, ananasem i liściem bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba z krewetkami, ananasem i liściem bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba z krewetkami, ananasem i liściem bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba z krewetkami, ananasem i liściem bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba z krewetkami, ananasem i liściem bananowca - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej