Łosoś pieczony pod chrupiącą pierzynką
łatwe
270 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
2 sztuki
1 szklanka
2 sztuki
50 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W miseczce wymieszaj oliwę, sok z cytryny oraz sól i pieprz, a następnie skrop rybę powstałą marynatą. Odstaw w chłodne miejsce na 10 minut.
Krok 2
W tym czasie pokrusz ręką płatki kukurydziane. Wymieszaj z rozkruszoną Mini kostką Knorr oraz rozkłóconymi jajkami.
Krok 3
Blaszkę do pieczenia wyłóż pergaminem. Ułóż na niej filety w kilkucentymetrowych odstępach. Na każdy z nich nałóż masę z płatków i uformuj skorupkę.
Krok 4
Tak przygotowane ryby wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piecz 15-20 minut. Podawaj z chrupiącą sałatą i opiekanymi ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej