Łosoś pieczony pod chrupiącą pierzynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś pieczony pod chrupiącą pierzynką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

227 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

221 osób wydrukowało

Pobierz pdf

270 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

1 szklanka

2 sztuki

50 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W miseczce wymieszaj oliwę, sok z cytryny oraz sól i pieprz, a następnie skrop rybę powstałą marynatą. Odstaw w chłodne miejsce na 10 minut.

Krok 2

W tym czasie pokrusz ręką płatki kukurydziane. Wymieszaj z rozkruszoną Mini kostką Knorr oraz rozkłóconymi jajkami.

Krok 3

Blaszkę do pieczenia wyłóż pergaminem. Ułóż na niej filety w kilkucentymetrowych odstępach. Na każdy z nich nałóż masę z płatków i uformuj skorupkę.

Krok 4

Tak przygotowane ryby wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piecz 15-20 minut. Podawaj z chrupiącą sałatą i opiekanymi ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś pieczony pod chrupiącą pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś pieczony pod chrupiącą pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś pieczony pod chrupiącą pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś pieczony pod chrupiącą pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś pieczony pod chrupiącą pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś pieczony pod chrupiącą pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś pieczony pod chrupiącą pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś pieczony pod chrupiącą pierzynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej