Łosoś pod pierzynką - pieczony, z piekarnika | Przepisy.pl pixel

Łosoś pieczony pod chrupiącą pierzynką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

heart
228 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

224 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

270 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

1 szklanka

2 sztuki

50 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W miseczce wymieszaj oliwę, sok z cytryny oraz sól i pieprz, a następnie skrop rybę powstałą marynatą. Odstaw w chłodne miejsce na 10 minut.

Krok 2

W tym czasie pokrusz ręką płatki kukurydziane. Wymieszaj z rozkruszoną Mini kostką Knorr oraz rozkłóconymi jajkami.

Krok 3

Blaszkę do pieczenia wyłóż pergaminem. Ułóż na niej filety w kilkucentymetrowych odstępach. Na każdy z nich nałóż masę z płatków i uformuj skorupkę.

Krok 4

Tak przygotowane ryby wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piecz 15-20 minut. Podawaj z chrupiącą sałatą i opiekanymi ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś pieczony pod chrupiącą pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś pieczony pod chrupiącą pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś pieczony pod chrupiącą pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś pieczony pod chrupiącą pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś pieczony pod chrupiącą pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś pieczony pod chrupiącą pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś pieczony pod chrupiącą pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś pieczony pod chrupiącą pierzynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej