
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
4 sztuki
1 łyżka
6 sztuk
1 szczypta
450 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuły umyj i gotuj przez ok. 10 minut do czasu, gdy będą miękkie.
Krok 2
Sardele posiekaj drobno razem z czosnkiem i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu do momentu, gdy się roztopią.
Krok 3
Dodaj chili, ugotowane kawałki brokułów i podsmaż.
Krok 4
Skrop sokiem z cytryny i dopraw do smaku. Nakładaj przekąskę na kromki chleba lub bułki i układaj na półmisku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej