Szybka przekąska z fioletowych brokułów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka przekąska z fioletowych brokułów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

1 łyżka

6 sztuk

1 szczypta

450 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły umyj i gotuj przez ok. 10 minut do czasu, gdy będą miękkie.

Krok 2

Sardele posiekaj drobno razem z czosnkiem i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu do momentu, gdy się roztopią.

Krok 3

Dodaj chili, ugotowane kawałki brokułów i podsmaż.

Krok 4

Skrop sokiem z cytryny i dopraw do smaku. Nakładaj przekąskę na kromki chleba lub bułki i układaj na półmisku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka przekąska z fioletowych brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka przekąska z fioletowych brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka przekąska z fioletowych brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka przekąska z fioletowych brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka przekąska z fioletowych brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka przekąska z fioletowych brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka przekąska z fioletowych brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka przekąska z fioletowych brokułów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej