Szybka przekąska z fioletowych brokułów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka przekąska z fioletowych brokułów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

1 łyżka

6 sztuk

1 szczypta

450 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły umyj i gotuj przez ok. 10 minut do czasu, gdy będą miękkie.

Krok 2

Sardele posiekaj drobno razem z czosnkiem i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu do momentu, gdy się roztopią.

Krok 3

Dodaj chili, ugotowane kawałki brokułów i podsmaż.

Krok 4

Skrop sokiem z cytryny i dopraw do smaku. Nakładaj przekąskę na kromki chleba lub bułki i układaj na półmisku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka przekąska z fioletowych brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka przekąska z fioletowych brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka przekąska z fioletowych brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka przekąska z fioletowych brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka przekąska z fioletowych brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka przekąska z fioletowych brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka przekąska z fioletowych brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka przekąska z fioletowych brokułów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kapuśniak z wołowiną
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej