
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
4 sztuki
1 łyżka
6 sztuk
1 szczypta
450 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuły umyj i gotuj przez ok. 10 minut do czasu, gdy będą miękkie.
Krok 2
Sardele posiekaj drobno razem z czosnkiem i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu do momentu, gdy się roztopią.
Krok 3
Dodaj chili, ugotowane kawałki brokułów i podsmaż.
Krok 4
Skrop sokiem z cytryny i dopraw do smaku. Nakładaj przekąskę na kromki chleba lub bułki i układaj na półmisku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej