Szybka przekąska z fioletowych brokułów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka przekąska z fioletowych brokułów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

1 łyżka

6 sztuk

1 szczypta

450 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły umyj i gotuj przez ok. 10 minut do czasu, gdy będą miękkie.

Krok 2

Sardele posiekaj drobno razem z czosnkiem i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu do momentu, gdy się roztopią.

Krok 3

Dodaj chili, ugotowane kawałki brokułów i podsmaż.

Krok 4

Skrop sokiem z cytryny i dopraw do smaku. Nakładaj przekąskę na kromki chleba lub bułki i układaj na półmisku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka przekąska z fioletowych brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka przekąska z fioletowych brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka przekąska z fioletowych brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka przekąska z fioletowych brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka przekąska z fioletowych brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka przekąska z fioletowych brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka przekąska z fioletowych brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka przekąska z fioletowych brokułów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej