Szybka przekąska z fioletowych brokułów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka przekąska z fioletowych brokułów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

1 łyżka

6 sztuk

1 szczypta

450 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły umyj i gotuj przez ok. 10 minut do czasu, gdy będą miękkie.

Krok 2

Sardele posiekaj drobno razem z czosnkiem i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu do momentu, gdy się roztopią.

Krok 3

Dodaj chili, ugotowane kawałki brokułów i podsmaż.

Krok 4

Skrop sokiem z cytryny i dopraw do smaku. Nakładaj przekąskę na kromki chleba lub bułki i układaj na półmisku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka przekąska z fioletowych brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka przekąska z fioletowych brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka przekąska z fioletowych brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka przekąska z fioletowych brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka przekąska z fioletowych brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka przekąska z fioletowych brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka przekąska z fioletowych brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka przekąska z fioletowych brokułów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej