
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
4 sztuki
1 łyżka
6 sztuk
1 szczypta
450 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuły umyj i gotuj przez ok. 10 minut do czasu, gdy będą miękkie.
Krok 2
Sardele posiekaj drobno razem z czosnkiem i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu do momentu, gdy się roztopią.
Krok 3
Dodaj chili, ugotowane kawałki brokułów i podsmaż.
Krok 4
Skrop sokiem z cytryny i dopraw do smaku. Nakładaj przekąskę na kromki chleba lub bułki i układaj na półmisku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej