Łososiowe roladki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łososiowe roladki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

8 plastrów

null

2

null

150

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Płaty łososia ułóż na folii spożywczej tak, aby zachodziły na siebie ok 1 cm. Po środku, po całej długości nałóż przygotowany twarożek.

Krok 1

Twarożek wymieszaj z posiekanym koperkiem. Dodaj sok z cytryny, pieprz czarny, dopraw do smaku Pokruszoną Mini kostką Knorr.

Krok 3

Pomagając sobie folią, na której ułożone są płaty łososia, zwiń roladkę. Po zrolowaniu końce folii ściśnij, roladkę włóż do lodówki na 30 minut.

Krok 4

Po wyjęciu odwiń z folii i krój w kawałki długości 3 cm. Ułóż na półmisku. Każdą roladkę udekoruj odrobiną kawioru i gałązki koperku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łososiowe roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łososiowe roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łososiowe roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łososiowe roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łososiowe roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łososiowe roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łososiowe roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łososiowe roladki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej