Łososiowe roladki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łososiowe roladki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

8 plastrów

null

2

null

150

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Płaty łososia ułóż na folii spożywczej tak, aby zachodziły na siebie ok 1 cm. Po środku, po całej długości nałóż przygotowany twarożek.

Krok 1

Twarożek wymieszaj z posiekanym koperkiem. Dodaj sok z cytryny, pieprz czarny, dopraw do smaku Pokruszoną Mini kostką Knorr.

Krok 3

Pomagając sobie folią, na której ułożone są płaty łososia, zwiń roladkę. Po zrolowaniu końce folii ściśnij, roladkę włóż do lodówki na 30 minut.

Krok 4

Po wyjęciu odwiń z folii i krój w kawałki długości 3 cm. Ułóż na półmisku. Każdą roladkę udekoruj odrobiną kawioru i gałązki koperku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łososiowe roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łososiowe roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łososiowe roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łososiowe roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łososiowe roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łososiowe roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łososiowe roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łososiowe roladki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej