Łososiowe roladki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łososiowe roladki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 plastrów

1 sztuka

null

150

2

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Płaty łososia ułóż na folii spożywczej tak, aby zachodziły na siebie ok 1 cm. Po środku, po całej długości nałóż przygotowany twarożek.

Krok 1

Twarożek wymieszaj z posiekanym koperkiem. Dodaj sok z cytryny, pieprz czarny, dopraw do smaku Pokruszoną Mini kostką Knorr.

Krok 3

Pomagając sobie folią, na której ułożone są płaty łososia, zwiń roladkę. Po zrolowaniu końce folii ściśnij, roladkę włóż do lodówki na 30 minut.

Krok 4

Po wyjęciu odwiń z folii i krój w kawałki długości 3 cm. Ułóż na półmisku. Każdą roladkę udekoruj odrobiną kawioru i gałązki koperku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łososiowe roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łososiowe roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łososiowe roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łososiowe roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łososiowe roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łososiowe roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łososiowe roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łososiowe roladki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
104 osoby oglądają przepis:
Kartacze
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej