Pączki na parze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pączki na parze

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

3 łyżeczki

0.75 szklanki

2 sztuki

2 szklanki

40 gramów

2 łyżki

1 sztuka

5 łyżeczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do ciepłego mleka dodaj pokruszone drożdże, cukier i sól. Odstaw przykrytą miskę do czasu, gdy drożdże się rozpuszczą.

Krok 2

Dodaj jajka, mąkę, wszystko wymieszaj tak, aby ciasto było jednolite. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia.

Krok 3

Ciasto wyłóż na stolnicę, rozwałkuj na grubość 2 cm. Szklanką wykrój koła i gotuj pączki nad parą.

Krok 4

Czekoladę rozpuść, dodaj dżem i kakao, wszystko razem wymieszać i polej pączki.

1

Opinie o przepisie

  • Maria Dec

    Maria Dec , 09.02.2017

    "gotuj pączki nad parą", ale JAK DŁUGO?!??

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pączki na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pączki na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pączki na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pączki na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pączki na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pączki na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pączki na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pączki na parze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Tajska zupa krewetkowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej