Pączki na parze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pączki na parze

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

3 łyżeczki

0.75 szklanki

2 sztuki

2 szklanki

40 gramów

2 łyżki

1 sztuka

5 łyżeczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do ciepłego mleka dodaj pokruszone drożdże, cukier i sól. Odstaw przykrytą miskę do czasu, gdy drożdże się rozpuszczą.

Krok 2

Dodaj jajka, mąkę, wszystko wymieszaj tak, aby ciasto było jednolite. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia.

Krok 3

Ciasto wyłóż na stolnicę, rozwałkuj na grubość 2 cm. Szklanką wykrój koła i gotuj pączki nad parą.

Krok 4

Czekoladę rozpuść, dodaj dżem i kakao, wszystko razem wymieszać i polej pączki.

1

Opinie o przepisie

  • Maria Dec

    Maria Dec , 09.02.2017

    "gotuj pączki nad parą", ale JAK DŁUGO?!??

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pączki na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pączki na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pączki na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pączki na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pączki na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pączki na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pączki na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pączki na parze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kotlet po kowalsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej