
Składniki
0.5 łyżeczki
3 łyżeczki
0.75 szklanki
2 sztuki
2 szklanki
40 gramów
2 łyżki
1 sztuka
5 łyżeczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do ciepłego mleka dodaj pokruszone drożdże, cukier i sól. Odstaw przykrytą miskę do czasu, gdy drożdże się rozpuszczą.
Krok 2
Dodaj jajka, mąkę, wszystko wymieszaj tak, aby ciasto było jednolite. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia.
Krok 3
Ciasto wyłóż na stolnicę, rozwałkuj na grubość 2 cm. Szklanką wykrój koła i gotuj pączki nad parą.
Krok 4
Czekoladę rozpuść, dodaj dżem i kakao, wszystko razem wymieszać i polej pączki.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej