Pączki na parze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pączki na parze

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

3 łyżeczki

0.75 szklanki

2 sztuki

2 szklanki

40 gramów

2 łyżki

1 sztuka

5 łyżeczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do ciepłego mleka dodaj pokruszone drożdże, cukier i sól. Odstaw przykrytą miskę do czasu, gdy drożdże się rozpuszczą.

Krok 2

Dodaj jajka, mąkę, wszystko wymieszaj tak, aby ciasto było jednolite. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia.

Krok 3

Ciasto wyłóż na stolnicę, rozwałkuj na grubość 2 cm. Szklanką wykrój koła i gotuj pączki nad parą.

Krok 4

Czekoladę rozpuść, dodaj dżem i kakao, wszystko razem wymieszać i polej pączki.

1

Opinie o przepisie

  • Maria Dec

    Maria Dec , 09.02.2017

    "gotuj pączki nad parą", ale JAK DŁUGO?!??

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pączki na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pączki na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pączki na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pączki na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pączki na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pączki na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pączki na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pączki na parze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej