Składniki
2 sztuki
null
3 sztuki
null
0.5 szklanki
2 łyżki
1 sztuka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułkę namocz w mleku i odciśnij, zmiel razem z umytymi filetami i cebulą przez maszynką.
Krok 2
Wyrób razem z jajkami, margaryną, dopraw do smaku.
Krok 3
Uformuj masę w wałek i przełóż do brytfanki.
Krok 4
Podlej odrobiną wody i duś na małym ogniu pod przykryciem przez 45 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej