
Składniki
2 sztuki
null
3 sztuki
null
0.5 szklanki
2 łyżki
1 sztuka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułkę namocz w mleku i odciśnij, zmiel razem z umytymi filetami i cebulą przez maszynką.
Krok 2
Wyrób razem z jajkami, margaryną, dopraw do smaku.
Krok 3
Uformuj masę w wałek i przełóż do brytfanki.
Krok 4
Podlej odrobiną wody i duś na małym ogniu pod przykryciem przez 45 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























