Rybny klops przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybny klops

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

3 sztuki

null

0.5 szklanki

2 łyżki

1 sztuka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę namocz w mleku i odciśnij, zmiel razem z umytymi filetami i cebulą przez maszynką.

Krok 2

Wyrób razem z jajkami, margaryną, dopraw do smaku.

Krok 3

Uformuj masę w wałek i przełóż do brytfanki.

Krok 4

Podlej odrobiną wody i duś na małym ogniu pod przykryciem przez 45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybny klops - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybny klops - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybny klops - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybny klops - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybny klops - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybny klops - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybny klops - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybny klops - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej