Rybny klops przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybny klops

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

3 sztuki

null

0.5 szklanki

2 łyżki

1 sztuka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę namocz w mleku i odciśnij, zmiel razem z umytymi filetami i cebulą przez maszynką.

Krok 2

Wyrób razem z jajkami, margaryną, dopraw do smaku.

Krok 3

Uformuj masę w wałek i przełóż do brytfanki.

Krok 4

Podlej odrobiną wody i duś na małym ogniu pod przykryciem przez 45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybny klops - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybny klops - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybny klops - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybny klops - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybny klops - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybny klops - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybny klops - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybny klops - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej