Pasztet z łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasztet z łososia

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
12 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

0.5 szklanki

null

1 szklanka

4 sztuki

null

600 gramów

0.5 szklanki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groszek ugotuj w osolonym wrzątku, a bułki namocz w mleku.

Krok 2

Filet z łososia rozdrobnij, dodaj sól, pieprz, jajka, odciśniętą bułkę i śmietanę. Wymieszaj. Dodaj groszek.

Krok 3

Keksówkę nasmaruj masłem, przełóż masę.

Krok 4

Formę ustaw w brytfannie z wodą i wstaw do piekarnika. Piecz 45 minut w 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasztet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasztet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasztet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasztet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasztet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasztet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasztet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasztet z łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zrazy zawijane
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej