Pasztet z łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasztet z łososia

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
12 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

0.5 szklanki

null

1 szklanka

4 sztuki

null

600 gramów

0.5 szklanki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groszek ugotuj w osolonym wrzątku, a bułki namocz w mleku.

Krok 2

Filet z łososia rozdrobnij, dodaj sól, pieprz, jajka, odciśniętą bułkę i śmietanę. Wymieszaj. Dodaj groszek.

Krok 3

Keksówkę nasmaruj masłem, przełóż masę.

Krok 4

Formę ustaw w brytfannie z wodą i wstaw do piekarnika. Piecz 45 minut w 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasztet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasztet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasztet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasztet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasztet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasztet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasztet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasztet z łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej