Pasztet z łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasztet z łososia

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
12 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

0.5 szklanki

null

1 szklanka

4 sztuki

null

600 gramów

0.5 szklanki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groszek ugotuj w osolonym wrzątku, a bułki namocz w mleku.

Krok 2

Filet z łososia rozdrobnij, dodaj sól, pieprz, jajka, odciśniętą bułkę i śmietanę. Wymieszaj. Dodaj groszek.

Krok 3

Keksówkę nasmaruj masłem, przełóż masę.

Krok 4

Formę ustaw w brytfannie z wodą i wstaw do piekarnika. Piecz 45 minut w 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasztet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasztet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasztet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasztet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasztet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasztet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasztet z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasztet z łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zapiekane pieczarki z serem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej