
Składniki
null
0.5 szklanki
null
1 szklanka
4 sztuki
null
600 gramów
0.5 szklanki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Groszek ugotuj w osolonym wrzątku, a bułki namocz w mleku.
Krok 2
Filet z łososia rozdrobnij, dodaj sól, pieprz, jajka, odciśniętą bułkę i śmietanę. Wymieszaj. Dodaj groszek.
Krok 3
Keksówkę nasmaruj masłem, przełóż masę.
Krok 4
Formę ustaw w brytfannie z wodą i wstaw do piekarnika. Piecz 45 minut w 180 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej