PRZEPISY.PL

Pasztet z zająca

  • 90
  • 8
  • Trudne
  • 0
8
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • comber z zająca1.5 kg
  • Wieprzowina od szynki400 g
  • podgardle wieprzowe150 g
  • wątróbka drobiowa200 g
  • Rosół wołowy Knorr
    1 szt
  • cebula2 szt
  • marchew2 szt
  • seler0.5 szt
  • pietruszka1 szt
  • por0.5 szt
  • jajka4 szt
  • bułka tarta2 łyżki
  • starty żółty ser400 g
  • bułka paryska0.5 szt
  • ziarna pieprzu1 łyżeczka
  • liść laurowy1 szt
  • goździki2 szt
  • imbir1 szczypta
  • gałka muszkatołowa1 szczypta
  • żelatyna2 łyżeczki
  • masło1 łyżka
  • Krok 1

    Mięso z zająca i wieprzowinę pokrój na równe części, umyj i zalej wodą.
  • Krok 2

    Dodaj obrane i pokrojone warzywa, ziele angielskie, liść laurowy, goździki, pieprz ziarnisty oraz kostkę Knorr i gotuj na małym ogniu 2 godziny.
  • Krok 3

    15 minut przed końcem gotowania dodaj oczyszczoną wątróbkę.
  • Krok 4

    W szklance ostudzonego wywaru rozpuść żelatynę, a w reszcie namocz bułkę. Mięso i odciśniętą bułkę dwukrotnie zmiel w maszynce.
  • Krok 5

    Do masy dodaj jajka, dopraw gałką muszkatołową i imbirem i dobrze wymieszaj.
  • Krok 6

    Masę wyłóż do wysmarowanej masłem i obtoczonej bułka tartą tortownicy i zapiecz w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Po upieczeniu ułóż plastry sera aby się rozpuściły. Pasztet zalej wywarem z żelatyną i schłodź.

Więcej przepisów z tym produktem

Rosół wołowy KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

120
osób dodało do Mniamlisty
60''
6
Łatwe
110
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Średnie
60
osób dodało do Mniamlisty
90''
2
Łatwe
10
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Średnie