Pasztet z wędzonego łososia na ciepło przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasztet z wędzonego łososia na ciepło

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dymkę posiekaj i podduś na oliwie.

Krok 2

Dodaj pokrojonego w kostkę łososia, następnie serek i chrzan. Całość zmiksuj blenderem.

Krok 3

Bajgle przekrój na pół, każdą połówkę posmaruj pasztetem z łososia i wstaw do nagrzanego piekarnika.

Krok 4

Gdy się zrumienią posyp zmielonym pieprzem i zielona cebulką. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasztet z wędzonego łososia na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasztet z wędzonego łososia na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasztet z wędzonego łososia na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasztet z wędzonego łososia na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasztet z wędzonego łososia na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasztet z wędzonego łososia na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasztet z wędzonego łososia na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasztet z wędzonego łososia na ciepło - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka grecka z fetą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej