Pasztet z wędzonego łososia na ciepło przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasztet z wędzonego łososia na ciepło

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dymkę posiekaj i podduś na oliwie.

Krok 2

Dodaj pokrojonego w kostkę łososia, następnie serek i chrzan. Całość zmiksuj blenderem.

Krok 3

Bajgle przekrój na pół, każdą połówkę posmaruj pasztetem z łososia i wstaw do nagrzanego piekarnika.

Krok 4

Gdy się zrumienią posyp zmielonym pieprzem i zielona cebulką. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasztet z wędzonego łososia na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasztet z wędzonego łososia na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasztet z wędzonego łososia na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasztet z wędzonego łososia na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasztet z wędzonego łososia na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasztet z wędzonego łososia na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasztet z wędzonego łososia na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasztet z wędzonego łososia na ciepło - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej