
Składniki
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dymkę posiekaj i podduś na oliwie.
Krok 2
Dodaj pokrojonego w kostkę łososia, następnie serek i chrzan. Całość zmiksuj blenderem.
Krok 3
Bajgle przekrój na pół, każdą połówkę posmaruj pasztetem z łososia i wstaw do nagrzanego piekarnika.
Krok 4
Gdy się zrumienią posyp zmielonym pieprzem i zielona cebulką. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej