Składniki
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dymkę posiekaj i podduś na oliwie.
Krok 2
Dodaj pokrojonego w kostkę łososia, następnie serek i chrzan. Całość zmiksuj blenderem.
Krok 3
Bajgle przekrój na pół, każdą połówkę posmaruj pasztetem z łososia i wstaw do nagrzanego piekarnika.
Krok 4
Gdy się zrumienią posyp zmielonym pieprzem i zielona cebulką. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej