Pasztet z wędzonego łososia na ciepło przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasztet z wędzonego łososia na ciepło

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dymkę posiekaj i podduś na oliwie.

Krok 2

Dodaj pokrojonego w kostkę łososia, następnie serek i chrzan. Całość zmiksuj blenderem.

Krok 3

Bajgle przekrój na pół, każdą połówkę posmaruj pasztetem z łososia i wstaw do nagrzanego piekarnika.

Krok 4

Gdy się zrumienią posyp zmielonym pieprzem i zielona cebulką. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasztet z wędzonego łososia na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasztet z wędzonego łososia na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasztet z wędzonego łososia na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasztet z wędzonego łososia na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasztet z wędzonego łososia na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasztet z wędzonego łososia na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasztet z wędzonego łososia na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasztet z wędzonego łososia na ciepło - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej