Amur pieczony

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

29 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

150 mililitrów

1 szczypta

2 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczonego i wypatroszonego amura umyj, a następnie przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 2

Posyp pieprzem i skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Posól rybę, ułóż na blasze wysmarowanej tłuszczem i upiecz w piekarniku.

Krok 4

Pod koniec pieczenia skrop śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Amur pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Amur pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Amur pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Amur pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Amur pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Amur pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Amur pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej