Amur pieczony przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Amur pieczony

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

4

heart
30 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

150 mililitrów

1 szczypta

2 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczonego i wypatroszonego amura umyj, a następnie przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 2

Posyp pieprzem i skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Posól rybę, ułóż na blasze wysmarowanej tłuszczem i upiecz w piekarniku.

Krok 4

Pod koniec pieczenia skrop śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Amur pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Amur pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Amur pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Amur pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Amur pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Amur pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Amur pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Amur pieczony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Krokiety z mięsem i serem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej