Amur pieczony przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Amur pieczony

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

30 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

150 mililitrów

1 szczypta

2 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczonego i wypatroszonego amura umyj, a następnie przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 2

Posyp pieprzem i skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Posól rybę, ułóż na blasze wysmarowanej tłuszczem i upiecz w piekarniku.

Krok 4

Pod koniec pieczenia skrop śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Amur pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Amur pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Amur pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Amur pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Amur pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Amur pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Amur pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Amur pieczony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej