Zupa Suomi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa Suomi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szczypta

250 mililitrów

2 łyżki

50 gramów

1 pęczek

200 mililitrów

2 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 2 litry wody z winem.

Krok 2

Marchewki, cebulę obierz i przekrój na połowę. Dodaj wraz z natkę do wody, posól i gotuj 15 minut.

Krok 3

Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Rybę podziel na mniejsze kawałki. Oba składniki dodaj do garnka.

Krok 4

W rondelku przygotuj zasmażkę z mąki i masła. Zalej ją mlekiem i mieszaj do czasu, gdy powstanie sos. Dodaj śmietankę i wymieszaj.

Krok 5

Wywar przecedź, połącz z sosem i dopraw koperkiem. Zupa służy do popijania ryby.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa Suomi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa Suomi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa Suomi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa Suomi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa Suomi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa Suomi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa Suomi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa Suomi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej