
Składniki
500 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
0.5 szklanki
1 szczypta
250 mililitrów
2 łyżki
50 gramów
1 pęczek
200 mililitrów
2 łyżki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 2 litry wody z winem.
Krok 2
Marchewki, cebulę obierz i przekrój na połowę. Dodaj wraz z natkę do wody, posól i gotuj 15 minut.
Krok 3
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Rybę podziel na mniejsze kawałki. Oba składniki dodaj do garnka.
Krok 4
W rondelku przygotuj zasmażkę z mąki i masła. Zalej ją mlekiem i mieszaj do czasu, gdy powstanie sos. Dodaj śmietankę i wymieszaj.
Krok 5
Wywar przecedź, połącz z sosem i dopraw koperkiem. Zupa służy do popijania ryby.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























