Zupa Suomi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

36

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szczypta

250 mililitrów

2 łyżki

50 gramów

1 pęczek

200 mililitrów

2 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 2 litry wody z winem.

Krok 2

Marchewki, cebulę obierz i przekrój na połowę. Dodaj wraz z natkę do wody, posól i gotuj 15 minut.

Krok 3

Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Rybę podziel na mniejsze kawałki. Oba składniki dodaj do garnka.

Krok 4

W rondelku przygotuj zasmażkę z mąki i masła. Zalej ją mlekiem i mieszaj do czasu, gdy powstanie sos. Dodaj śmietankę i wymieszaj.

Krok 5

Wywar przecedź, połącz z sosem i dopraw koperkiem. Zupa służy do popijania ryby.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa Suomi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa Suomi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa Suomi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa Suomi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa Suomi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa Suomi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa Suomi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej