PRZEPISY.PL
Dewolaje - autor: Aleksandra Krzyżanowska

Dewolaje

  • 90
  • 8
  • Trudne
  • 0
14
osób dodało do Mniamlisty
14
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • schab1 kg
  • boczek surowy200 g
  • śliwki kalifornijskie200 g
  • pieczarki300 g
  • mąka200 g
  • jajka2 szt
  • Krok 1

    Pieczarki zetrzyj na grubej tarce i podsmaż lekko na maśle. Schab potnij na plastry około 1 cm grubości. Rozbij tłuczkiem na bardzo cienkie plastry tak aby nie zrobić dziur, posyp solą i pieprzem, pieprzem ziołowym i rozgniecioną kostką czosnkową. Małe kawałki boczku rozbij bardzo cienko.
  • Krok 2

    Na plaster schabu połóż plaster boczku, śliwkę i pieczarki. Zawijaj tak jak zrazy lub gołąbki. Panieruj w mące, jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i obsmaż dewolaje ze wszystkich stron.
  • Krok 3

    Przełóż do naczynia żaroodpornego i podlej małą ilością wody. Na każdego dewolaja połóż kawałek masła. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 50 minut.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

31
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
1109
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
771
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
1979
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe