Kluseczki a la Stroganoff przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluseczki a la Stroganoff

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

60

heart
319 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

868 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1280 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowane ziemniaki przemiel przez maszynkę, po czym dodaj mąkę oraz natkę. Wbij jajko, posól i wyrób ciasto.

Krok 2

Posyp blat mąką, z ciasta utocz wałeczki grubości palca. Następnie odcinaj pod skosem małe kluseczki.

Krok 3

Pokrój pieczarki w plastry i podsmaż na tłuszczu. Dolej 300 mililitrów wody. Dodaj Fix Schab á la Stroganoff Knorr, wymieszaj i duś około 5 minut.

Krok 4

Ugotuj kluseczki we wrzątku z dodatkiem soli.

Krok 5

Polej gotowe kluseczki przygotowanym Fixem Knorr i oprósz startym serem.

Krok 6

Wstaw na 2 minuty do gorącego piekarnika. Udekoruj gałązką natki i koperku. Dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

7

Opinie o przepisie

  • Anna Prochniak

    Anna Prochniak , 28.10.2016

    Robiłam bardzo dobre na piątek ,dziękuje za przepis.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Bętkowska

    Elżbieta Bętkowska , 14.10.2016

    Dobry pomysł .. dziękuję .. skosztuje :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Kuczyńska

    Ewa Kuczyńska , 14.10.2016

    To może być dobre!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bronisława Żochowska

    Bronisława Żochowska , 06.10.2016

    Przecież sosy można zrobić według swego uznania

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Patryk Augustowski

    Patryk Augustowski , 06.10.2016

    to jest wielka kampania firmy Unilever zachęcająca do kupowania i używania tych produktów, podziwiam ludzi którzy jedzą takie gówna z proszku, tragedia :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Wąsek

    Maria Wąsek , 06.10.2016

    Szok ... kluseczki sama gospodyni zrobi , ale poleje je sztucznym sosem z Knorra ... Okropna reklama !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Wiśniewski

    Tomasz Wiśniewski , 06.10.2016

    art sponsorowany przez Fix Knorr

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluseczki a la Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluseczki a la Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluseczki a la Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluseczki a la Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluseczki a la Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluseczki a la Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluseczki a la Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluseczki a la Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kluseczki a la StroganoffKluseczki a la Stroganoff

Ugotowane ziemniaki przemiel przez maszynkę, po czym dodaj mąkę oraz natkę. Wbij jajko, posól i wyrób ciasto.