Kluseczki a la Stroganoff przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluseczki a la Stroganoff

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

60

heart
319 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

866 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1276 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowane ziemniaki przemiel przez maszynkę, po czym dodaj mąkę oraz natkę. Wbij jajko, posól i wyrób ciasto.

Krok 2

Posyp blat mąką, z ciasta utocz wałeczki grubości palca. Następnie odcinaj pod skosem małe kluseczki.

Krok 3

Pokrój pieczarki w plastry i podsmaż na tłuszczu. Dolej 300 mililitrów wody. Dodaj Fix Schab á la Stroganoff Knorr, wymieszaj i duś około 5 minut.

Krok 4

Ugotuj kluseczki we wrzątku z dodatkiem soli.

Krok 5

Polej gotowe kluseczki przygotowanym Fixem Knorr i oprósz startym serem.

Krok 6

Wstaw na 2 minuty do gorącego piekarnika. Udekoruj gałązką natki i koperku. Dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

7

Opinie o przepisie

  • Anna Prochniak

    Anna Prochniak , 28.10.2016

    Robiłam bardzo dobre na piątek ,dziękuje za przepis.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Bętkowska

    Elżbieta Bętkowska , 14.10.2016

    Dobry pomysł .. dziękuję .. skosztuje :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Kuczyńska

    Ewa Kuczyńska , 14.10.2016

    To może być dobre!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bronisława Żochowska

    Bronisława Żochowska , 06.10.2016

    Przecież sosy można zrobić według swego uznania

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Patryk Augustowski

    Patryk Augustowski , 06.10.2016

    to jest wielka kampania firmy Unilever zachęcająca do kupowania i używania tych produktów, podziwiam ludzi którzy jedzą takie gówna z proszku, tragedia :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Wąsek

    Maria Wąsek , 06.10.2016

    Szok ... kluseczki sama gospodyni zrobi , ale poleje je sztucznym sosem z Knorra ... Okropna reklama !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Wiśniewski

    Tomasz Wiśniewski , 06.10.2016

    art sponsorowany przez Fix Knorr

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluseczki a la Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluseczki a la Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluseczki a la Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluseczki a la Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluseczki a la Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluseczki a la Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluseczki a la Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluseczki a la Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kluseczki a la StroganoffKluseczki a la Stroganoff

Ugotowane ziemniaki przemiel przez maszynkę, po czym dodaj mąkę oraz natkę. Wbij jajko, posól i wyrób ciasto.