
Składniki
400 gramów
100 gramów
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotowane ziemniaki przemiel przez maszynkę, po czym dodaj mąkę oraz natkę. Wbij jajko, posól i wyrób ciasto.
Krok 2
Posyp blat mąką, z ciasta utocz wałeczki grubości palca. Następnie odcinaj pod skosem małe kluseczki.
Krok 3
Pokrój pieczarki w plastry i podsmaż na tłuszczu. Dolej 300 mililitrów wody. Dodaj Fix Schab á la Stroganoff Knorr, wymieszaj i duś około 5 minut.
Krok 4
Ugotuj kluseczki we wrzątku z dodatkiem soli.
Krok 5
Polej gotowe kluseczki przygotowanym Fixem Knorr i oprósz startym serem.
Krok 6
Wstaw na 2 minuty do gorącego piekarnika. Udekoruj gałązką natki i koperku. Dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Schab a'la stroganoff Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej