
Składniki
400 gramów
100 gramów
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotowane ziemniaki przemiel przez maszynkę, po czym dodaj mąkę oraz natkę. Wbij jajko, posól i wyrób ciasto.
Krok 2
Posyp blat mąką, z ciasta utocz wałeczki grubości palca. Następnie odcinaj pod skosem małe kluseczki.
Krok 3
Pokrój pieczarki w plastry i podsmaż na tłuszczu. Dolej 300 mililitrów wody. Dodaj Fix Schab á la Stroganoff Knorr, wymieszaj i duś około 5 minut.
Krok 4
Ugotuj kluseczki we wrzątku z dodatkiem soli.
Krok 5
Polej gotowe kluseczki przygotowanym Fixem Knorr i oprósz startym serem.
Krok 6
Wstaw na 2 minuty do gorącego piekarnika. Udekoruj gałązką natki i koperku. Dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Schab a'la stroganoff Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej