
Składniki
40 dekagramów
15 dekagramów
1 sztuka
5 dekagramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj cebulę, następnie usmaż.

Krok 2
Dodaj mięso i smaż jeszcze kilka minut cały czas mieszając, aby z mięsa nie zrobiły się duże grudki.

Krok 3
Dodaj sos Knorr i duś 10 minut.

Krok 4
Posiekaj drobno czosnek, sparz rodzynki. Pod koniec duszenia dodaj czosnek i rodzynki.

Krok 5
Sos posyp posiekanym szczypiorkiem. Sos włoski do spaghetti podawaj do makaronu.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sos włoski do spaghetti
Sos włoski do spaghetti to ciekawy i smaczny wariant dobrze znanego sosu bolognese. Do jego przyrządzenia wykorzystaj mieloną wołowinę, sprawdzi się także mięso mieszane, czyli wołowo-wieprzowe. Podsmaż je razem z cebulą, a kiedy ta nabierze złocistego koloru, dodaj sos boloński i duś. Wszystkie smaki powinny dokładnie się przeniknąć, a ewentualny nadmiar wody odparować. Po tym czasie dołącz również posiekany drobno ząbek czosnku oraz rodzynki. Ich słodki smak doskonale podkreśli słodko-kwaskowaty sos pomidorowy. Pod koniec gotowania posyp całość świeżo posiekanym szczypiorkiem, dzięki któremu sos nabierze jeszcze więcej wyrazistości. Gorący sos włoski wymieszaj z dowolnym rodzajem makaronu – nie przelewaj go zimną wodą, żeby dobrze połączył się z pozostałymi składnikami. Świetnie będzie pasować nie tylko do spaghetti, ale również tagliatelle i bucatini. Gotowe danie podawaj udekorowane rukolą albo płatkami twardego sera, np. parmezanu. Zapisz ten przepis i wypróbuj go przy najbliższej okazji!


































