
Składniki
40 dekagramów
15 dekagramów
1 sztuka
5 dekagramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj cebulę, następnie usmaż.
Krok 2
Dodaj mięso i smaż jeszcze kilka minut cały czas mieszając, aby z mięsa nie zrobiły się duże grudki.
Krok 3
Dodaj sos Knorr i duś 10 minut.
Krok 4
Posiekaj drobno czosnek, sparz rodzynki. Pod koniec duszenia dodaj czosnek i rodzynki.
Krok 5
Sos posyp posiekanym szczypiorkiem. Sos włoski do spaghetti podawaj do makaronu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos do Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sos włoski do spaghetti
Sos włoski do spaghetti to ciekawy i smaczny wariant dobrze znanego sosu bolognese. Do jego przyrządzenia wykorzystaj mieloną wołowinę, sprawdzi się także mięso mieszane, czyli wołowo-wieprzowe. Podsmaż je razem z cebulą, a kiedy ta nabierze złocistego koloru, dodaj sos boloński i duś. Wszystkie smaki powinny dokładnie się przeniknąć, a ewentualny nadmiar wody odparować. Po tym czasie dołącz również posiekany drobno ząbek czosnku oraz rodzynki. Ich słodki smak doskonale podkreśli słodko-kwaskowaty sos pomidorowy. Pod koniec gotowania posyp całość świeżo posiekanym szczypiorkiem, dzięki któremu sos nabierze jeszcze więcej wyrazistości. Gorący sos włoski wymieszaj z dowolnym rodzajem makaronu – nie przelewaj go zimną wodą, żeby dobrze połączył się z pozostałymi składnikami. Świetnie będzie pasować nie tylko do spaghetti, ale również tagliatelle i bucatini. Gotowe danie podawaj udekorowane rukolą albo płatkami twardego sera, np. parmezanu. Zapisz ten przepis i wypróbuj go przy najbliższej okazji!