
Składniki
40 dekagramów
15 dekagramów
1 sztuka
5 dekagramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj cebulę, następnie usmaż.

Krok 2
Dodaj mięso i smaż jeszcze kilka minut cały czas mieszając, aby z mięsa nie zrobiły się duże grudki.

Krok 3
Dodaj sos Knorr i duś 10 minut.

Krok 4
Posiekaj drobno czosnek, sparz rodzynki. Pod koniec duszenia dodaj czosnek i rodzynki.

Krok 5
Sos posyp posiekanym szczypiorkiem. Sos włoski do spaghetti podawaj do makaronu.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Podobne przepisy
Sos włoski do spaghetti
Sos włoski do spaghetti to ciekawy i smaczny wariant dobrze znanego sosu bolognese. Do jego przyrządzenia wykorzystaj mieloną wołowinę, sprawdzi się także mięso mieszane, czyli wołowo-wieprzowe. Podsmaż je razem z cebulą, a kiedy ta nabierze złocistego koloru, dodaj sos boloński i duś. Wszystkie smaki powinny dokładnie się przeniknąć, a ewentualny nadmiar wody odparować. Po tym czasie dołącz również posiekany drobno ząbek czosnku oraz rodzynki. Ich słodki smak doskonale podkreśli słodko-kwaskowaty sos pomidorowy. Pod koniec gotowania posyp całość świeżo posiekanym szczypiorkiem, dzięki któremu sos nabierze jeszcze więcej wyrazistości. Gorący sos włoski wymieszaj z dowolnym rodzajem makaronu – nie przelewaj go zimną wodą, żeby dobrze połączył się z pozostałymi składnikami. Świetnie będzie pasować nie tylko do spaghetti, ale również tagliatelle i bucatini. Gotowe danie podawaj udekorowane rukolą albo płatkami twardego sera, np. parmezanu. Zapisz ten przepis i wypróbuj go przy najbliższej okazji!