Picadillo - nadzienie do tortilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Picadillo - nadzienie do tortilli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

heart
232 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

160 osób wydrukowało

Pobierz pdf

366 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

0.5 sztuki

0.5 garść

1 łyżka

1 garść

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj drobno cebulę i czosnek. Obierz i pokrój w kostkę pomidory, jabłko. Oliwki drobno posiekaj. Rozgrzej na patelni olej, wrzuć cebulę i czosnek, smaż na średnim ogniu, do lekkiego zeszklenia.

Picadillo - nadzienie do tortilli  - Krok 1

Krok 2

Dodaj wołowinę, pomidory, oliwki i rodzynki, dopraw do smaku pieprzem i przyprawą Knorr. Wymieszaj dokładnie, wołowinę rozgniataj widelcem, żeby nie porobiły się grudki.

Picadillo - nadzienie do tortilli  - Krok 2

Krok 3

Następnie przykryj i duś około 15 minut na średnim ogniu, do momentu, gdy potrawa będzie prawie sucha. W Meksyku picadillo służy przede wszystkim do nadziewania taco, możesz ją również podawać z ryżem.

Picadillo - nadzienie do tortilli  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Picadillo - nadzienie do tortilli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Picadillo - nadzienie do tortilli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Picadillo - nadzienie do tortilli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Picadillo - nadzienie do tortilli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Picadillo - nadzienie do tortilli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Picadillo - nadzienie do tortilli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Picadillo - nadzienie do tortilli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Picadillo - nadzienie do tortilli  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Picadillo - nadzienie do tortilli Picadillo - nadzienie do tortilli

Posiekaj drobno cebulę i czosnek. Obierz i pokrój w kostkę pomidory, jabłko. Oliwki drobno posiekaj. Rozgrzej na patelni olej, wrzuć cebulę i czosnek, smaż na średnim ogniu, do lekkiego zeszklenia.