Składniki
500 gramów
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
0.5 sztuki
0.5 garść
1 łyżka
1 garść
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj drobno cebulę i czosnek. Obierz i pokrój w kostkę pomidory, jabłko. Oliwki drobno posiekaj. Rozgrzej na patelni olej, wrzuć cebulę i czosnek, smaż na średnim ogniu, do lekkiego zeszklenia.
Krok 2
Dodaj wołowinę, pomidory, oliwki i rodzynki, dopraw do smaku pieprzem i przyprawą Knorr. Wymieszaj dokładnie, wołowinę rozgniataj widelcem, żeby nie porobiły się grudki.
Krok 3
Następnie przykryj i duś około 15 minut na średnim ogniu, do momentu, gdy potrawa będzie prawie sucha. W Meksyku picadillo służy przede wszystkim do nadziewania taco, możesz ją również podawać z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuJeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej