
Składniki
500 gramów
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
0.5 sztuki
0.5 garść
1 łyżka
1 garść
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj drobno cebulę i czosnek. Obierz i pokrój w kostkę pomidory, jabłko. Oliwki drobno posiekaj. Rozgrzej na patelni olej, wrzuć cebulę i czosnek, smaż na średnim ogniu, do lekkiego zeszklenia.

Krok 2
Dodaj wołowinę, pomidory, oliwki i rodzynki, dopraw do smaku pieprzem i przyprawą Knorr. Wymieszaj dokładnie, wołowinę rozgniataj widelcem, żeby nie porobiły się grudki.

Krok 3
Następnie przykryj i duś około 15 minut na średnim ogniu, do momentu, gdy potrawa będzie prawie sucha. W Meksyku picadillo służy przede wszystkim do nadziewania taco, możesz ją również podawać z ryżem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej