Picadillo - nadzienie do tortilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Picadillo - nadzienie do tortilli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

211 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

120 osób wydrukowało

Pobierz pdf

316 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

0.5 sztuki

0.5 garść

1 łyżka

1 garść

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj drobno cebulę i czosnek. Obierz i pokrój w kostkę pomidory, jabłko. Oliwki drobno posiekaj. Rozgrzej na patelni olej, wrzuć cebulę i czosnek, smaż na średnim ogniu, do lekkiego zeszklenia.

Picadillo - nadzienie do tortilli  - Krok 1

Krok 2

Dodaj wołowinę, pomidory, oliwki i rodzynki, dopraw do smaku pieprzem i przyprawą Knorr. Wymieszaj dokładnie, wołowinę rozgniataj widelcem, żeby nie porobiły się grudki.

Picadillo - nadzienie do tortilli  - Krok 2

Krok 3

Następnie przykryj i duś około 15 minut na średnim ogniu, do momentu, gdy potrawa będzie prawie sucha. W Meksyku picadillo służy przede wszystkim do nadziewania taco, możesz ją również podawać z ryżem.

Picadillo - nadzienie do tortilli  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Picadillo - nadzienie do tortilli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Picadillo - nadzienie do tortilli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Picadillo - nadzienie do tortilli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Picadillo - nadzienie do tortilli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Picadillo - nadzienie do tortilli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Picadillo - nadzienie do tortilli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Picadillo - nadzienie do tortilli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Picadillo - nadzienie do tortilli  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ziemniaki pieczone
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej