
Składniki
1 szczypta
200 mililitrów
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłucz śledzie, a następnie pokrój je w kostkę. Dymkę posiekaj.
Krok 2
Do miski wlej śmietanę i włóż pokrojone śledzie.
Krok 3
Dodaj posiekaną dymkę. Dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj. Schłódź przed podaniem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej