
Składniki
1 szczypta
200 mililitrów
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłucz śledzie, a następnie pokrój je w kostkę. Dymkę posiekaj.
Krok 2
Do miski wlej śmietanę i włóż pokrojone śledzie.
Krok 3
Dodaj posiekaną dymkę. Dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj. Schłódź przed podaniem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej