Sos do pieczonych ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos do pieczonych ziemniaków

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

200 mililitrów

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłucz śledzie, a następnie pokrój je w kostkę. Dymkę posiekaj.

Krok 2

Do miski wlej śmietanę i włóż pokrojone śledzie.

Krok 3

Dodaj posiekaną dymkę. Dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj. Schłódź przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos do pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos do pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos do pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos do pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos do pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos do pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos do pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos do pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej