Sos do pieczonych ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos do pieczonych ziemniaków

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

200 mililitrów

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłucz śledzie, a następnie pokrój je w kostkę. Dymkę posiekaj.

Krok 2

Do miski wlej śmietanę i włóż pokrojone śledzie.

Krok 3

Dodaj posiekaną dymkę. Dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj. Schłódź przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos do pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos do pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos do pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos do pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos do pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos do pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos do pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos do pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej