Składniki
1 szczypta
200 mililitrów
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłucz śledzie, a następnie pokrój je w kostkę. Dymkę posiekaj.
Krok 2
Do miski wlej śmietanę i włóż pokrojone śledzie.
Krok 3
Dodaj posiekaną dymkę. Dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj. Schłódź przed podaniem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
8 osób ogląda przepis: 
Ciasto Stefanka
45 min.
trudne
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej