Sos czosnkowo-koperkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos czosnkowo-koperkowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

2 łyżki

5 sztuk

0.5 sztuki

3 łyżki

3 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj drobniutko i utrzyj razem z majonezem i jogurtem naturalnym.

Krok 2

i utrzyj razem z majonezem i jogurtem naturalnym. Dodaj pokrojoną w kostkę rzodkiewkę i ogórka. Zmiksuj.

Krok 3

Dodaj posiekany koperek i dopraw sos do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos czosnkowo-koperkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos czosnkowo-koperkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos czosnkowo-koperkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos czosnkowo-koperkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos czosnkowo-koperkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos czosnkowo-koperkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos czosnkowo-koperkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos czosnkowo-koperkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej