
Składniki
null
null
2 łyżki
5 sztuk
0.5 sztuki
3 łyżki
3 sztuki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj drobniutko i utrzyj razem z majonezem i jogurtem naturalnym.
Krok 2
i utrzyj razem z majonezem i jogurtem naturalnym. Dodaj pokrojoną w kostkę rzodkiewkę i ogórka. Zmiksuj.
Krok 3
Dodaj posiekany koperek i dopraw sos do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej