żołądki w sosie z dodatkiem curry

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

3

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

150 mililitrów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żołądki czyścimy ,myjemy i odsączamy Do głębokiego talerza wkruszamy rosół z kury zalewamy oliwą z oliwek i mieszamy do rozpuszczenia

Krok 2

Żołądki wkładamy do marynaty która powstała z oliwy i rosołków z kury . tak przez 20 minut marynują się żołądki

Krok 3

Żołądki wkładamy na patelnie i smażymy jakieś 20 minut. Podlewamy wodą .Posypujemy papryką czerwona i carry mieszamy .Dusimy do miękkości podajemy z ryżem albo z ziemniakami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • żołądki w sosie z dodatkiem curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • żołądki w sosie z dodatkiem curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • żołądki w sosie z dodatkiem curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • żołądki w sosie z dodatkiem curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • żołądki w sosie z dodatkiem curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • żołądki w sosie z dodatkiem curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • żołądki w sosie z dodatkiem curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej