żołądki w sosie z dodatkiem curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

żołądki w sosie z dodatkiem curry

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

3

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 mililitrów

1 łyżeczka

2 sztuki

1 łyżeczka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żołądki czyścimy ,myjemy i odsączamy Do głębokiego talerza wkruszamy rosół z kury zalewamy oliwą z oliwek i mieszamy do rozpuszczenia

Krok 2

Żołądki wkładamy do marynaty która powstała z oliwy i rosołków z kury . tak przez 20 minut marynują się żołądki

Krok 3

Żołądki wkładamy na patelnie i smażymy jakieś 20 minut. Podlewamy wodą .Posypujemy papryką czerwona i carry mieszamy .Dusimy do miękkości podajemy z ryżem albo z ziemniakami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • żołądki w sosie z dodatkiem curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • żołądki w sosie z dodatkiem curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • żołądki w sosie z dodatkiem curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • żołądki w sosie z dodatkiem curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • żołądki w sosie z dodatkiem curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • żołądki w sosie z dodatkiem curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • żołądki w sosie z dodatkiem curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • żołądki w sosie z dodatkiem curry  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
SPAGETTI
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej