żołądki w sosie z dodatkiem curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

żołądki w sosie z dodatkiem curry

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

3

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 mililitrów

1 łyżeczka

2 sztuki

1 łyżeczka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żołądki czyścimy ,myjemy i odsączamy Do głębokiego talerza wkruszamy rosół z kury zalewamy oliwą z oliwek i mieszamy do rozpuszczenia

Krok 2

Żołądki wkładamy do marynaty która powstała z oliwy i rosołków z kury . tak przez 20 minut marynują się żołądki

Krok 3

Żołądki wkładamy na patelnie i smażymy jakieś 20 minut. Podlewamy wodą .Posypujemy papryką czerwona i carry mieszamy .Dusimy do miękkości podajemy z ryżem albo z ziemniakami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • żołądki w sosie z dodatkiem curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • żołądki w sosie z dodatkiem curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • żołądki w sosie z dodatkiem curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • żołądki w sosie z dodatkiem curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • żołądki w sosie z dodatkiem curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • żołądki w sosie z dodatkiem curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • żołądki w sosie z dodatkiem curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • żołądki w sosie z dodatkiem curry  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos chrzanowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej