
Składniki
150 mililitrów
1 łyżeczka
2 sztuki
1 łyżeczka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żołądki czyścimy ,myjemy i odsączamy Do głębokiego talerza wkruszamy rosół z kury zalewamy oliwą z oliwek i mieszamy do rozpuszczenia
Krok 2
Żołądki wkładamy do marynaty która powstała z oliwy i rosołków z kury . tak przez 20 minut marynują się żołądki
Krok 3
Żołądki wkładamy na patelnie i smażymy jakieś 20 minut. Podlewamy wodą .Posypujemy papryką czerwona i carry mieszamy .Dusimy do miękkości podajemy z ryżem albo z ziemniakami
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej