
Składniki
150 mililitrów
1 łyżeczka
2 sztuki
1 łyżeczka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żołądki czyścimy ,myjemy i odsączamy Do głębokiego talerza wkruszamy rosół z kury zalewamy oliwą z oliwek i mieszamy do rozpuszczenia
Krok 2
Żołądki wkładamy do marynaty która powstała z oliwy i rosołków z kury . tak przez 20 minut marynują się żołądki
Krok 3
Żołądki wkładamy na patelnie i smażymy jakieś 20 minut. Podlewamy wodą .Posypujemy papryką czerwona i carry mieszamy .Dusimy do miękkości podajemy z ryżem albo z ziemniakami
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej