Pomidorowe pstrągi z czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowe pstrągi z czosnkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

null

null

null

2 sztuki

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórek i rozkrój w ósemki.

Krok 2

Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z posiekanym drobniutko czosnkiem i duś przez kilka minut na wolnym ogniu, do czasu gdy pomidory całkowicie się rozgotują. Dopraw do smaku.

Krok 3

Na osobnej patelni zrumień umyte, osuszone i doprawione ryby, przełóż do pomidorowego sosu i duś aż będą miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowe pstrągi z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowe pstrągi z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowe pstrągi z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowe pstrągi z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowe pstrągi z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowe pstrągi z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowe pstrągi z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowe pstrągi z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej