Pomidorowe pstrągi z czosnkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

39

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

null

null

null

2 sztuki

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórek i rozkrój w ósemki.

Krok 2

Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z posiekanym drobniutko czosnkiem i duś przez kilka minut na wolnym ogniu, do czasu gdy pomidory całkowicie się rozgotują. Dopraw do smaku.

Krok 3

Na osobnej patelni zrumień umyte, osuszone i doprawione ryby, przełóż do pomidorowego sosu i duś aż będą miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowe pstrągi z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowe pstrągi z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowe pstrągi z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowe pstrągi z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowe pstrągi z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowe pstrągi z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowe pstrągi z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
7 osób ogląda przepis:
Hummus z bobu
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej