
Składniki
600 gramów
null
null
null
2 sztuki
750 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórek i rozkrój w ósemki.
Krok 2
Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z posiekanym drobniutko czosnkiem i duś przez kilka minut na wolnym ogniu, do czasu gdy pomidory całkowicie się rozgotują. Dopraw do smaku.
Krok 3
Na osobnej patelni zrumień umyte, osuszone i doprawione ryby, przełóż do pomidorowego sosu i duś aż będą miękkie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej