
Składniki
600 gramów
null
null
null
2 sztuki
750 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórek i rozkrój w ósemki.
Krok 2
Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z posiekanym drobniutko czosnkiem i duś przez kilka minut na wolnym ogniu, do czasu gdy pomidory całkowicie się rozgotują. Dopraw do smaku.
Krok 3
Na osobnej patelni zrumień umyte, osuszone i doprawione ryby, przełóż do pomidorowego sosu i duś aż będą miękkie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej