Składniki
600 gramów
null
null
null
2 sztuki
750 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórek i rozkrój w ósemki.
Krok 2
Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z posiekanym drobniutko czosnkiem i duś przez kilka minut na wolnym ogniu, do czasu gdy pomidory całkowicie się rozgotują. Dopraw do smaku.
Krok 3
Na osobnej patelni zrumień umyte, osuszone i doprawione ryby, przełóż do pomidorowego sosu i duś aż będą miękkie.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej