Pomidorowe pstrągi z czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowe pstrągi z czosnkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

null

null

null

2 sztuki

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórek i rozkrój w ósemki.

Krok 2

Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z posiekanym drobniutko czosnkiem i duś przez kilka minut na wolnym ogniu, do czasu gdy pomidory całkowicie się rozgotują. Dopraw do smaku.

Krok 3

Na osobnej patelni zrumień umyte, osuszone i doprawione ryby, przełóż do pomidorowego sosu i duś aż będą miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowe pstrągi z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowe pstrągi z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowe pstrągi z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowe pstrągi z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowe pstrągi z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowe pstrągi z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowe pstrągi z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowe pstrągi z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej