Pomidorowe pstrągi z czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowe pstrągi z czosnkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

null

null

null

2 sztuki

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórek i rozkrój w ósemki.

Krok 2

Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z posiekanym drobniutko czosnkiem i duś przez kilka minut na wolnym ogniu, do czasu gdy pomidory całkowicie się rozgotują. Dopraw do smaku.

Krok 3

Na osobnej patelni zrumień umyte, osuszone i doprawione ryby, przełóż do pomidorowego sosu i duś aż będą miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowe pstrągi z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowe pstrągi z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowe pstrągi z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowe pstrągi z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowe pstrągi z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowe pstrągi z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowe pstrągi z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowe pstrągi z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej