Sos do sałatki Cezar - przepis: majonezowy | Przepisy.pl pixel

Sos do sałatki Cezar

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
103 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

96 osób wydrukowało

Pobierz pdf

206 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 łyżek

1 opakowanie

4 łyżki

1 łyżeczka

2 sztuki

2 sztuki

25 mililitrów

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majonez, musztardę, wodę lub bulion oraz sos Worcestershire umieść w kielichu blendera.

Sos do sałatki Cezar - Krok 1

Krok 2

Dodaj czosnek, anchois (wraz z olejem z puszki), parmezan i sos sałatkowy Knorr.

Sos do sałatki Cezar - Krok 2

Krok 3

Teraz zmiksuj dokładnie całość aż sos będzie gładki i kremowy. Jeśli wyjdzie będzie zbyt gęsty dodaj łyżkę więcej wody lub bulionu.

Sos do sałatki Cezar - Krok 3

Krok 4

Sos Cezar dopraw sokiem z cytryny i ponownie wymieszaj. Podawaj z sałatą rzymską oraz płatkami parmezanu.

Sos do sałatki Cezar - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Do klasycznej sałatki cezar doskonale pasują grzanki i np. grillowana pierś z kurczaka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos do sałatki Cezar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos do sałatki Cezar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos do sałatki Cezar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos do sałatki Cezar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos do sałatki Cezar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos do sałatki Cezar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos do sałatki Cezar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos do sałatki Cezar - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos do sałatki CezarSos do sałatki Cezar

Sos to obowiązkowy element udanej sałatki. Jeśli do jego przyrządzenia użyjesz różnorodnych i niebanalnych składników, uzyskasz smak, który sprawi, że Twoja sałatka będzie idealnie skomponowana. Poznaj przepis na sos do sałatki Cezar!

Dla kogo?

Dla fanów sałatki Cezar i wszystkich, którzy cenią sobie dobrze przyrządzone sosy do sałatek.

Na jaką okazję?

Sos do sałatki Cezar sprawdzi się idealnie, gdy chcesz przygotować pyszną sałatkę, którą można pochwalić się gościom. Będą zachwyceni!

Czy wiesz, że?

Cezar to popularna sałatka, której obowiązkowymi składnikami są sałata rzymska, parmezan oraz grzanki.

Dla urozmaicenia

Do sałatki Cezar pasuje też grillowana pierś z kurczaka oraz inne rodzaje sałaty i sera.