Sos do sałatki Cezar - przepis: majonezowy | Przepisy.pl pixel

Sos do sałatki Cezar

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
103 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

96 osób wydrukowało

Pobierz pdf

196 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 łyżek

1 opakowanie

4 łyżki

1 łyżeczka

2 sztuki

2 sztuki

25 mililitrów

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majonez, musztardę, wodę lub bulion oraz sos Worcestershire umieść w kielichu blendera.

Sos do sałatki Cezar - Krok 1

Krok 2

Dodaj czosnek, anchois (wraz z olejem z puszki), parmezan i sos sałatkowy Knorr.

Sos do sałatki Cezar - Krok 2

Krok 3

Teraz zmiksuj dokładnie całość aż sos będzie gładki i kremowy. Jeśli wyjdzie będzie zbyt gęsty dodaj łyżkę więcej wody lub bulionu.

Sos do sałatki Cezar - Krok 3

Krok 4

Sos Cezar dopraw sokiem z cytryny i ponownie wymieszaj. Podawaj z sałatą rzymską oraz płatkami parmezanu.

Sos do sałatki Cezar - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Do klasycznej sałatki cezar doskonale pasują grzanki i np. grillowana pierś z kurczaka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos do sałatki Cezar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos do sałatki Cezar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos do sałatki Cezar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos do sałatki Cezar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos do sałatki Cezar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos do sałatki Cezar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos do sałatki Cezar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos do sałatki Cezar - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos twarogowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos do sałatki CezarSos do sałatki Cezar

Sos to obowiązkowy element udanej sałatki. Jeśli do jego przyrządzenia użyjesz różnorodnych i niebanalnych składników, uzyskasz smak, który sprawi, że Twoja sałatka będzie idealnie skomponowana. Poznaj przepis na sos do sałatki Cezar!

Dla kogo?

Dla fanów sałatki Cezar i wszystkich, którzy cenią sobie dobrze przyrządzone sosy do sałatek.

Na jaką okazję?

Sos do sałatki Cezar sprawdzi się idealnie, gdy chcesz przygotować pyszną sałatkę, którą można pochwalić się gościom. Będą zachwyceni!

Czy wiesz, że?

Cezar to popularna sałatka, której obowiązkowymi składnikami są sałata rzymska, parmezan oraz grzanki.

Dla urozmaicenia

Do sałatki Cezar pasuje też grillowana pierś z kurczaka oraz inne rodzaje sałaty i sera.