Chutney z mango przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chutney z mango

Autor: Robert Makłowicz

ratingratingratingratingrating

25

heart
77 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
100 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

90 osób wydrukowało

Pobierz pdf

316 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 sztuka

400 gramów

1 łyżka

2 łyżeczki

125 mililitrów

150 gramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mango obierz ze skórki, pozbaw pestek i pokrój w kawałki. Czosnek drobno posiekaj.

Chutney z mango - Krok 1

Krok 2

Przełóż mango i czosnek do garnka o grubym dnie. Dodaj wszystkie pozostałe składniki z wyjątkiem soli. Zagotuj.

Chutney z mango - Krok 2

Krok 3

Trzymaj na bardzo małym ogniu przez 1 1/2 godz. W razie potrzeby, podlewając nieco wodą Posól do smaku.

Chutney z mango - Krok 3

Krok 4

Podawaj na zimno jako dodatek do dań typu curry.

Chutney z mango - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chutney z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chutney z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chutney z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chutney z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chutney z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chutney z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chutney z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chutney z mango - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej