Chutney z mango przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chutney z mango

Autor: Robert Makłowicz

ratingratingratingratingrating

25

heart
77 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
100 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

91 osób wydrukowało

Pobierz pdf

317 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 sztuka

400 gramów

1 łyżka

2 łyżeczki

125 mililitrów

150 gramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mango obierz ze skórki, pozbaw pestek i pokrój w kawałki. Czosnek drobno posiekaj.

Chutney z mango - Krok 1

Krok 2

Przełóż mango i czosnek do garnka o grubym dnie. Dodaj wszystkie pozostałe składniki z wyjątkiem soli. Zagotuj.

Chutney z mango - Krok 2

Krok 3

Trzymaj na bardzo małym ogniu przez 1 1/2 godz. W razie potrzeby, podlewając nieco wodą Posól do smaku.

Chutney z mango - Krok 3

Krok 4

Podawaj na zimno jako dodatek do dań typu curry.

Chutney z mango - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chutney z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chutney z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chutney z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chutney z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chutney z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chutney z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chutney z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chutney z mango - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej