Chutney z mango przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chutney z mango

Autor: Robert Makłowicz

ratingratingratingratingrating

25

heart
77 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
100 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

91 osób wydrukowało

Pobierz pdf

317 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 sztuka

400 gramów

1 łyżka

2 łyżeczki

125 mililitrów

150 gramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mango obierz ze skórki, pozbaw pestek i pokrój w kawałki. Czosnek drobno posiekaj.

Chutney z mango - Krok 1

Krok 2

Przełóż mango i czosnek do garnka o grubym dnie. Dodaj wszystkie pozostałe składniki z wyjątkiem soli. Zagotuj.

Chutney z mango - Krok 2

Krok 3

Trzymaj na bardzo małym ogniu przez 1 1/2 godz. W razie potrzeby, podlewając nieco wodą Posól do smaku.

Chutney z mango - Krok 3

Krok 4

Podawaj na zimno jako dodatek do dań typu curry.

Chutney z mango - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chutney z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chutney z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chutney z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chutney z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chutney z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chutney z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chutney z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chutney z mango - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Dip z ciecierzycy
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej