Dip czosnkowy - przepis, jak zrobić dip czosnkowy | Przepisy.pl pixel

Dip czosnkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
428 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

85 osób wydrukowało

Pobierz pdf

225 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

180 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórek zetrzyj i odciśnij z nadmiaru soku. Posiekaj miętę. Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z 2 łyżkami ciepłej wody.

Dip czosnkowy - Krok 1

Krok 2

W misce połącz wszystkie składniki, skrop sokiem z cytryny, przed podaniem schłódź w lodówce.

Dip czosnkowy - Krok 2
2

Opinie o przepisie

  • Halina Stepien

    Halina Stepien , 26.04.2016

    @

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Stepien

    Halina Stepien , 26.04.2016

    rewelacja zrobię to dzisiaj

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dip czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dip czosnkowyDip czosnkowy

Klasyczny sos czosnkowy w nowej, królewskiej odsłonie – z odrobiną słodyczy, szczyptą pikanterii i dodatkiem posiekanych orzechów włoskich. Zachwyci nawet najbardziej wybrednych. Zestawienie czosnku, twarożku, miodu oraz ostrej papryki może wydawać się nieco zaskakujące. Warto jednak zaryzykować i połączyć te smaki. Efekt przechodzi bowiem najśmielsze oczekiwania. Nie bój się eksperymentować i modyfikuj przepis w zależności od upodobań i tego, co akurat masz w lodówce. W roli twarożka doskonale sprawdzi się ser mascarpone lub feta, a orzechy włoskie z powodzeniem zastąpić możesz migdałami lub orzeszkami piniowymi. Gotowy dip czosnkowy podawaj jako dodatek do warzyw, chipsów lub paluszków. Doskonale smakować będzie również z łódeczkami pieczonych ziemniaków lub w towarzystwie wędzonego łososia.