
Składniki
180 mililitrów
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórek zetrzyj i odciśnij z nadmiaru soku. Posiekaj miętę. Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z 2 łyżkami ciepłej wody.

Krok 2
W misce połącz wszystkie składniki, skrop sokiem z cytryny, przed podaniem schłódź w lodówce.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Dip czosnkowy
Klasyczny sos czosnkowy w nowej, królewskiej odsłonie – z odrobiną słodyczy, szczyptą pikanterii i dodatkiem posiekanych orzechów włoskich. Zachwyci nawet najbardziej wybrednych. Zestawienie czosnku, twarożku, miodu oraz ostrej papryki może wydawać się nieco zaskakujące. Warto jednak zaryzykować i połączyć te smaki. Efekt przechodzi bowiem najśmielsze oczekiwania. Nie bój się eksperymentować i modyfikuj przepis w zależności od upodobań i tego, co akurat masz w lodówce. W roli twarożka doskonale sprawdzi się ser mascarpone lub feta, a orzechy włoskie z powodzeniem zastąpić możesz migdałami lub orzeszkami piniowymi. Gotowy dip czosnkowy podawaj jako dodatek do warzyw, chipsów lub paluszków. Doskonale smakować będzie również z łódeczkami pieczonych ziemniaków lub w towarzystwie wędzonego łososia.