Sałatka z Walencji przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z Walencji

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1.5 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

6 sztuk

0.75 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomarańcze obierz i pokrój na cząstki, usuwając białe części i wszystkie błonki.

Krok 2

Pomidory pokrój na ósemki. Ser pokrój w kostkę. Awokado pokrój na cząstki.

Krok 3

Wymieszaj w misce pomarańcze, pomidory, ser, awokado i oliwki.

Krok 4

Dodaj cebulę pokrojoną w plasterki. Z pozostałych składników zrób sos (czosnek zmiażdż) i dodaj do sałatki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z Walencji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z Walencji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z Walencji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z Walencji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z Walencji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z Walencji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z Walencji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z Walencji - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kwaśnica z grzybami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej