
Składniki
2 sztuki
1.5 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
6 sztuk
0.75 szklanki
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomarańcze obierz i pokrój na cząstki, usuwając białe części i wszystkie błonki.
Krok 2
Pomidory pokrój na ósemki. Ser pokrój w kostkę. Awokado pokrój na cząstki.
Krok 3
Wymieszaj w misce pomarańcze, pomidory, ser, awokado i oliwki.
Krok 4
Dodaj cebulę pokrojoną w plasterki. Z pozostałych składników zrób sos (czosnek zmiażdż) i dodaj do sałatki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej