Sałatka z Walencji przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z Walencji

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1.5 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

6 sztuk

0.75 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomarańcze obierz i pokrój na cząstki, usuwając białe części i wszystkie błonki.

Krok 2

Pomidory pokrój na ósemki. Ser pokrój w kostkę. Awokado pokrój na cząstki.

Krok 3

Wymieszaj w misce pomarańcze, pomidory, ser, awokado i oliwki.

Krok 4

Dodaj cebulę pokrojoną w plasterki. Z pozostałych składników zrób sos (czosnek zmiażdż) i dodaj do sałatki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z Walencji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z Walencji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z Walencji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z Walencji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z Walencji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z Walencji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z Walencji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z Walencji - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej