Składniki
2 sztuki
1.5 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
6 sztuk
0.75 szklanki
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomarańcze obierz i pokrój na cząstki, usuwając białe części i wszystkie błonki.
Krok 2
Pomidory pokrój na ósemki. Ser pokrój w kostkę. Awokado pokrój na cząstki.
Krok 3
Wymieszaj w misce pomarańcze, pomidory, ser, awokado i oliwki.
Krok 4
Dodaj cebulę pokrojoną w plasterki. Z pozostałych składników zrób sos (czosnek zmiażdż) i dodaj do sałatki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej