Sałatka z Walencji przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z Walencji

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1.5 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

6 sztuk

0.75 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomarańcze obierz i pokrój na cząstki, usuwając białe części i wszystkie błonki.

Krok 2

Pomidory pokrój na ósemki. Ser pokrój w kostkę. Awokado pokrój na cząstki.

Krok 3

Wymieszaj w misce pomarańcze, pomidory, ser, awokado i oliwki.

Krok 4

Dodaj cebulę pokrojoną w plasterki. Z pozostałych składników zrób sos (czosnek zmiażdż) i dodaj do sałatki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z Walencji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z Walencji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z Walencji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z Walencji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z Walencji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z Walencji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z Walencji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z Walencji - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej