Sałatka z Walencji przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z Walencji

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1.5 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

6 sztuk

0.75 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomarańcze obierz i pokrój na cząstki, usuwając białe części i wszystkie błonki.

Krok 2

Pomidory pokrój na ósemki. Ser pokrój w kostkę. Awokado pokrój na cząstki.

Krok 3

Wymieszaj w misce pomarańcze, pomidory, ser, awokado i oliwki.

Krok 4

Dodaj cebulę pokrojoną w plasterki. Z pozostałych składników zrób sos (czosnek zmiażdż) i dodaj do sałatki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z Walencji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z Walencji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z Walencji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z Walencji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z Walencji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z Walencji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z Walencji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z Walencji - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ciasto z musem czekoladowym
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej