
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
3 sztuki
1 opakowanie
80 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój w paseczki i podsmaż, doprawiając przyprawą Knorr.

Krok 2
Paprykę, ser i ogórek pokrój w paski. Kukurydzę odcedź.

Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą i trzema łyżkami wody.

Krok 4
Połącz wszystkie składniki sałatki i podawaj np. z chipsami nachos. Dla zaostrzenia smaku możesz dodać do sosu kilka kropel ostrego sosu paprykowego, np. tabasco.


Dobra rada:
Jeśli zostały Ci składniki z tego przepisu wykorzystaj je do przygotowania Sałatki a la kebab. Gotowanie ZERO WASTE
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Lekka sałatka à la kebab
Lekką sałatkę a’la kebab możesz zrobić o każdej porze roku i nawet wtedy, gdy masz mało czasu na gotowanie. Nazwa tej potrawy wywodzi się od kebabu, czyli popularnej potrawy kuchni bałkańskiej i bliskowschodniej. W Polce najczęściej można spotkać döner kebab, czyli baraninę, mięso drobiowe lub cielęce grillowane, skrawane nożem, a następnie podane z surówką oraz z łagodnym lub ostrym sosem, w cieście lub chlebie typu pita. To klasyka ulicznego jedzenia. W domu do przyrządzenia tej sałatki poza filetem z kurczaka, możesz wykorzystać także ser żółty, pokrojony w słupki, oraz niemalże wszystkie swoje ulubione warzywa. Dobrze smakować będzie ona zarówno z papryką, kukurydzą, jak i ogórkiem konserwowym. Jej smak świetnie podkreśli sos czosnkowy, sos ziołowy lub ich mieszanka. Sałatkę tę możesz podawać solo, z pieczywem lub plackami tortilli pokrojonymi na mniejsze kawałki. Pyszności!