
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory umyć. Pokroić w plastry.
Krok 2
Cebulę obrać. Cienko pokroić.
Krok 3
Papryczkę chili przekroić wzdłuż na pół, dokładnie usunąć nasiona, umyć pod bieżącą wodą. Pokroić w paseczki.
Krok 4
Mozzarellę odsączyć z zalewy i pokroić w plastry.
Krok 5
Układać na talerzu na przemian pomidory, ser i paseczki papryczki chili.
Krok 6
Posypać cebulą i udekorować listkami kolendry.
Krok 7
Posypać świeżo mielonym pieprzem.
Krok 8
Sos sałatkowy Knorr przygotować według przepisu na opakowaniu a następnie skropić nim sałatkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej