Sałatka z mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z mozzarellą

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyć. Pokroić w plastry.

Krok 2

Cebulę obrać. Cienko pokroić.

Krok 3

Papryczkę chili przekroić wzdłuż na pół, dokładnie usunąć nasiona, umyć pod bieżącą wodą. Pokroić w paseczki.

Krok 4

Mozzarellę odsączyć z zalewy i pokroić w plastry.

Krok 5

Układać na talerzu na przemian pomidory, ser i paseczki papryczki chili.

Krok 6

Posypać cebulą i udekorować listkami kolendry.

Krok 7

Posypać świeżo mielonym pieprzem.

Krok 8

Sos sałatkowy Knorr przygotować według przepisu na opakowaniu a następnie skropić nim sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej