
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory umyć. Pokroić w plastry.
Krok 2
Cebulę obrać. Cienko pokroić.
Krok 3
Papryczkę chili przekroić wzdłuż na pół, dokładnie usunąć nasiona, umyć pod bieżącą wodą. Pokroić w paseczki.
Krok 4
Mozzarellę odsączyć z zalewy i pokroić w plastry.
Krok 5
Układać na talerzu na przemian pomidory, ser i paseczki papryczki chili.
Krok 6
Posypać cebulą i udekorować listkami kolendry.
Krok 7
Posypać świeżo mielonym pieprzem.
Krok 8
Sos sałatkowy Knorr przygotować według przepisu na opakowaniu a następnie skropić nim sałatkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej