
Składniki
0.5 łyżeczki
1 pęczek
200 gramów
4 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę radicchio i rukolę posiekaj, pomidorki koktajlowe podziel na połówki.
Krok 2
Musztardę wymieszaj z octem i cukrem. Dodaj oliwę i połącz dokładnie.
Krok 3
Polej sałatę i delikatnie wymieszaj.
Krok 4
Całość posyp wiórkami parmezanu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej