Sałatka wiosenna z rukolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka wiosenna z rukolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

1 pęczek

200 gramów

4 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę radicchio i rukolę posiekaj, pomidorki koktajlowe podziel na połówki.

Krok 2

Musztardę wymieszaj z octem i cukrem. Dodaj oliwę i połącz dokładnie.

Krok 3

Polej sałatę i delikatnie wymieszaj.

Krok 4

Całość posyp wiórkami parmezanu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka  wiosenna z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka  wiosenna z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka  wiosenna z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka  wiosenna z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka  wiosenna z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka  wiosenna z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka  wiosenna z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka  wiosenna z rukolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej