
Składniki
0.5 łyżeczki
1 pęczek
200 gramów
4 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę radicchio i rukolę posiekaj, pomidorki koktajlowe podziel na połówki.
Krok 2
Musztardę wymieszaj z octem i cukrem. Dodaj oliwę i połącz dokładnie.
Krok 3
Polej sałatę i delikatnie wymieszaj.
Krok 4
Całość posyp wiórkami parmezanu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej


























