Sałatka wiosenna z rukolą

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

1 pęczek

200 gramów

4 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę radicchio i rukolę posiekaj, pomidorki koktajlowe podziel na połówki.

Krok 2

Musztardę wymieszaj z octem i cukrem. Dodaj oliwę i połącz dokładnie.

Krok 3

Polej sałatę i delikatnie wymieszaj.

Krok 4

Całość posyp wiórkami parmezanu.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej