Sałatka wiosenna z rukolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka wiosenna z rukolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

1 pęczek

200 gramów

4 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę radicchio i rukolę posiekaj, pomidorki koktajlowe podziel na połówki.

Krok 2

Musztardę wymieszaj z octem i cukrem. Dodaj oliwę i połącz dokładnie.

Krok 3

Polej sałatę i delikatnie wymieszaj.

Krok 4

Całość posyp wiórkami parmezanu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka  wiosenna z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka  wiosenna z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka  wiosenna z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka  wiosenna z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka  wiosenna z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka  wiosenna z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka  wiosenna z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka  wiosenna z rukolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej