Przepisy na sałatki wiosenne
33 przepisy
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Ciekawostki i porady
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej
sałatki wiosenne
Sałatki wiosenne pełne są chrupiących sałat, soczystych pomidorów i wyrazistych rzodkiewek. Jeśli szukasz innych pysznych połączeń, zainspiruj się naszymi przepisami. Spróbuj zielonej sałatki wiosennej ze szczypiorkiem, świeżym ogórkiem i mieszanymi sałatami, o różnych smakach i kolorach, a także wersji sałatek wiosennych z jajkiem, które doskonale sprawdzą się nie tylko na wielkanocne śniadanie. Jeśli zastanawiasz się, z czym połączyć wyrazistą rukolę, groszek albo oliwki, też koniecznie sprawdź nasze przepisy. Uniwersalne sałatki wiosenne dobrze pasują do obiadu, na drugie śniadanie, a także jako dodatek do pieczonych mięs, wędlin i serów. Dzięki nim urozmaicisz nawet najprostsze dania, takie jak pieczony filet z kurczaka czy klasyczne kopytka. Wybierz tylko warzywa, dodatki, odpowiedni sos – i gotowe!



