Sałatki wiosenne | Przepisy.pl pixel

Przepisy na sałatki wiosenne

33 przepisy

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

logo przepisy.pl

Ciekawostki i porady

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - sałatki wiosennesałatki wiosenne

Sałatki wiosenne pełne są chrupiących sałat, soczystych pomidorów i wyrazistych rzodkiewek. Jeśli szukasz innych pysznych połączeń, zainspiruj się naszymi przepisami. Spróbuj zielonej sałatki wiosennej ze szczypiorkiem, świeżym ogórkiem i mieszanymi sałatami, o różnych smakach i kolorach, a także wersji sałatek wiosennych z jajkiem, które doskonale sprawdzą się nie tylko na wielkanocne śniadanie. Jeśli zastanawiasz się, z czym połączyć wyrazistą rukolę, groszek albo oliwki, też koniecznie sprawdź nasze przepisy. Uniwersalne sałatki wiosenne dobrze pasują do obiadu, na drugie śniadanie, a także jako dodatek do pieczonych mięs, wędlin i serów. Dzięki nim urozmaicisz nawet najprostsze dania, takie jak pieczony filet z kurczaka czy klasyczne kopytka. Wybierz tylko warzywa, dodatki, odpowiedni sos – i gotowe!