Przepisy na sałatki wiosenne
33 przepisy
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Ciekawostki i porady
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej
sałatki wiosenne
Sałatki wiosenne pełne są chrupiących sałat, soczystych pomidorów i wyrazistych rzodkiewek. Jeśli szukasz innych pysznych połączeń, zainspiruj się naszymi przepisami. Spróbuj zielonej sałatki wiosennej ze szczypiorkiem, świeżym ogórkiem i mieszanymi sałatami, o różnych smakach i kolorach, a także wersji sałatek wiosennych z jajkiem, które doskonale sprawdzą się nie tylko na wielkanocne śniadanie. Jeśli zastanawiasz się, z czym połączyć wyrazistą rukolę, groszek albo oliwki, też koniecznie sprawdź nasze przepisy. Uniwersalne sałatki wiosenne dobrze pasują do obiadu, na drugie śniadanie, a także jako dodatek do pieczonych mięs, wędlin i serów. Dzięki nim urozmaicisz nawet najprostsze dania, takie jak pieczony filet z kurczaka czy klasyczne kopytka. Wybierz tylko warzywa, dodatki, odpowiedni sos – i gotowe!