Wiosenna zielona sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenna zielona sałatka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0.5 opakowania

3 łyżki

2 sztuki

1 pęczek

1 sztuka

1 łyżeczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i ostudź, pokrój w kostkę.

Krok 2

Sałatę przepłucz, porwij na mniejsze strzępy.

Krok 3

Dymki drobno posiekaj, rzodkiewkę także. Następnie dodaj do sałaty.

Krok 4

Ser feta pokrój w małe kostki i wraz z jajkami dodaj do sałaty.

Krok 5

Mini kostki Knorr wymieszaj z oliwą i octem winnym i polej na koniec sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenna zielona sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenna zielona sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenna zielona sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenna zielona sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenna zielona sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenna zielona sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenna zielona sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenna zielona sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej