Wiosenna zielona sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenna zielona sałatka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0.5 opakowania

3 łyżki

2 sztuki

1 pęczek

1 sztuka

1 łyżeczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i ostudź, pokrój w kostkę.

Krok 2

Sałatę przepłucz, porwij na mniejsze strzępy.

Krok 3

Dymki drobno posiekaj, rzodkiewkę także. Następnie dodaj do sałaty.

Krok 4

Ser feta pokrój w małe kostki i wraz z jajkami dodaj do sałaty.

Krok 5

Mini kostki Knorr wymieszaj z oliwą i octem winnym i polej na koniec sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenna zielona sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenna zielona sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenna zielona sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenna zielona sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenna zielona sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenna zielona sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenna zielona sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenna zielona sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej