Sałatka ziemniaczana z musztardą i jajkami
łatwe
9 osób zapisało

Składniki
8 sztuk
6 łyżek
1 szczypta
3 sztuki
1 pęczek
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Jajka ugotuj na twardo.
Krok 2
Ziemniaki i ogórki pokrój w kostkę. szczypior posiekaj. Włóż do salaterki. Jajka pokrój w cząstki.
Krok 3
Musztardę rozetrzyj z Sosem sałatkowym koperkowo-ziołowym Knorr. Dodaj 2 łyżki wody i oliwę z oliwek.
Krok 4
Polej składniki w salaterce, wymieszaj. Przybierz cząstkami jajek i szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej