Sałatka ziemniaczana z musztardą i jajkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczana z musztardą i jajkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

6 łyżek

1 szczypta

3 sztuki

1 pęczek

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Jajka ugotuj na twardo.

Krok 2

Ziemniaki i ogórki pokrój w kostkę. szczypior posiekaj. Włóż do salaterki. Jajka pokrój w cząstki.

Krok 3

Musztardę rozetrzyj z Sosem sałatkowym koperkowo-ziołowym Knorr. Dodaj 2 łyżki wody i oliwę z oliwek.

Krok 4

Polej składniki w salaterce, wymieszaj. Przybierz cząstkami jajek i szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana z musztardą i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana z musztardą i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana z musztardą i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana z musztardą i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana z musztardą i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana z musztardą i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana z musztardą i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana z musztardą i jajkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej