Sałatka ziemniaczana z musztardą i jajkami
łatwe
9 osób zapisało

Składniki
8 sztuk
6 łyżek
1 szczypta
3 sztuki
1 pęczek
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Jajka ugotuj na twardo.
Krok 2
Ziemniaki i ogórki pokrój w kostkę. szczypior posiekaj. Włóż do salaterki. Jajka pokrój w cząstki.
Krok 3
Musztardę rozetrzyj z Sosem sałatkowym koperkowo-ziołowym Knorr. Dodaj 2 łyżki wody i oliwę z oliwek.
Krok 4
Polej składniki w salaterce, wymieszaj. Przybierz cząstkami jajek i szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej