Sałatka ziemniaczana z musztardą i jajkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczana z musztardą i jajkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

6 łyżek

1 szczypta

3 sztuki

1 pęczek

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Jajka ugotuj na twardo.

Krok 2

Ziemniaki i ogórki pokrój w kostkę. szczypior posiekaj. Włóż do salaterki. Jajka pokrój w cząstki.

Krok 3

Musztardę rozetrzyj z Sosem sałatkowym koperkowo-ziołowym Knorr. Dodaj 2 łyżki wody i oliwę z oliwek.

Krok 4

Polej składniki w salaterce, wymieszaj. Przybierz cząstkami jajek i szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana z musztardą i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana z musztardą i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana z musztardą i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana z musztardą i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana z musztardą i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana z musztardą i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana z musztardą i jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana z musztardą i jajkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Lasagne warzywne
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej