Sałatka ziemniaczana z musztardą i jajkami

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

3 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

2 łyżki

6 łyżek

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Jajka ugotuj na twardo.

Krok 2

Ziemniaki i ogórki pokrój w kostkę. szczypior posiekaj. Włóż do salaterki. Jajka pokrój w cząstki.

Krok 3

Musztardę rozetrzyj z Sosem sałatkowym koperkowo-ziołowym Knorr. Dodaj 2 łyżki wody i oliwę z oliwek.

Krok 4

Polej składniki w salaterce, wymieszaj. Przybierz cząstkami jajek i szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej