Sałatka z pieczarek z krewetkami - capriccio italiano
średnie
8 osób zapisało

Składniki
6 łyżek
1 szczypta
400 gramów
1 szczypta
400 gramów
2 łyżki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki dokładnie wytrzyj i odetnij ogonki.
Krok 2
Kapelusze pokrój na płatki, skrop sokiem z cytryny i oliwą, po czym odstaw na godzinę.
Krok 3
Dodaj krewetki i wymieszaj.
Krok 4
Ułóż na liściach sałaty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej