Sałatka z pieczarek z krewetkami - capriccio italiano
średnie
8 osób zapisało

Składniki
6 łyżek
1 szczypta
400 gramów
1 szczypta
400 gramów
2 łyżki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki dokładnie wytrzyj i odetnij ogonki.
Krok 2
Kapelusze pokrój na płatki, skrop sokiem z cytryny i oliwą, po czym odstaw na godzinę.
Krok 3
Dodaj krewetki i wymieszaj.
Krok 4
Ułóż na liściach sałaty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej