Sałatka z gruszką szynką parmeńską i orzechami włoskimi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z gruszką szynką parmeńską i orzechami włoskimi

Autor: Kinga Surma

ratingratingratingratingrating

4

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

200 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

1 garść

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umytą i osuszoną rukolę ułożyć w salaterkach. Gruszkę obrać, pokroić na ćwiartki, wykroić gniazda nasienne, ćwiartki pokroić jeszcze na ok. 1/2 cm plasterki, ułożyć na rukoli.

Krok 2

Dodać pokrojony w kosteczkę ser oraz pokrojoną na paski szynkę. Posypać słonecznikiem.

Krok 3

Wymieszać składniki sosu, doprawić odrobiną soli i świeżo zmielonym pieprzem, polać po sałatce. Podawać z bagietką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z gruszką szynką parmeńską i orzechami włoskimi   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z gruszką szynką parmeńską i orzechami włoskimi   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z gruszką szynką parmeńską i orzechami włoskimi   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z gruszką szynką parmeńską i orzechami włoskimi   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z gruszką szynką parmeńską i orzechami włoskimi   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z gruszką szynką parmeńską i orzechami włoskimi   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z gruszką szynką parmeńską i orzechami włoskimi   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z gruszką szynką parmeńską i orzechami włoskimi   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej