Sałatka z gruszką szynką parmeńską i orzechami włoskimi
łatwe
1 osoba zapisała

Składniki
1 łyżeczka
200 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 łyżeczka
1 sztuka
2 łyżki
1 garść
1 opakowanie
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umytą i osuszoną rukolę ułożyć w salaterkach. Gruszkę obrać, pokroić na ćwiartki, wykroić gniazda nasienne, ćwiartki pokroić jeszcze na ok. 1/2 cm plasterki, ułożyć na rukoli.
Krok 2
Dodać pokrojony w kosteczkę ser oraz pokrojoną na paski szynkę. Posypać słonecznikiem.
Krok 3
Wymieszać składniki sosu, doprawić odrobiną soli i świeżo zmielonym pieprzem, polać po sałatce. Podawać z bagietką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























