Sałatka z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z boczkiem

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

200 gramów

2 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek kroimy w kostkę i przesmażamy krótko na patelni.

Krok 2

Warzywa kroimy w kostkę i dodajemy do boczku.

Krok 3

Sałatę płuczemy i rwiemy na kawałki.

Krok 4

Majonez i ketchup mieszamy energicznie z fixem sałatkowym i dodajemy do warzyw. Delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Wierzch posypujemy grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej