
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1.5 łyżki
0.25 szklanki
2 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
3 łyżki
1 sztuka
1.5 łyżki
1.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórka pokrój w plasterki, cebulę, jalapeno i czosnek posiekaj. Orzeszki pokrój grubo.
Krok 2
Wymieszaj sok z limonki, sos rybny, cukier, jalapeno i czosnek.
Krok 3
Do salaterki włóż ogórki, cebulę i miętę. Polej sosem i wymieszaj.
Krok 4
Na końcu przypraw i posyp orzeszkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej