
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1.5 łyżki
0.25 szklanki
2 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
3 łyżki
1 sztuka
1.5 łyżki
1.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórka pokrój w plasterki, cebulę, jalapeno i czosnek posiekaj. Orzeszki pokrój grubo.
Krok 2
Wymieszaj sok z limonki, sos rybny, cukier, jalapeno i czosnek.
Krok 3
Do salaterki włóż ogórki, cebulę i miętę. Polej sosem i wymieszaj.
Krok 4
Na końcu przypraw i posyp orzeszkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej