Sałatka ogórkowa na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ogórkowa na ostro

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1.5 łyżki

0.25 szklanki

2 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

1.5 łyżki

1.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórka pokrój w plasterki, cebulę, jalapeno i czosnek posiekaj. Orzeszki pokrój grubo.

Krok 2

Wymieszaj sok z limonki, sos rybny, cukier, jalapeno i czosnek.

Krok 3

Do salaterki włóż ogórki, cebulę i miętę. Polej sosem i wymieszaj.

Krok 4

Na końcu przypraw i posyp orzeszkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ogórkowa na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ogórkowa na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ogórkowa na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ogórkowa na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ogórkowa na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ogórkowa na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ogórkowa na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ogórkowa na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Bogracz z kluseczkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej