Makaron ryżowy z grzybami i Tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron ryżowy z grzybami i Tofu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

0.5 szklanki

8 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

230 gramów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron namocz w gorącej wodzie na 15 minut, odcedź.

Krok 2

Czosnek i imbir posiekaj. Szalotki pokrój. Wszystko smaż na oleju przez 2 minuty.

Krok 3

Dodaj grzyby i smaż ciągle mieszając około 3 minuty.

Krok 4

Tofu pokrój w kostkę o boku 1,5 cm. Dodaj do grzybów i smaż do czasu, gdy zbrązowieje.

Krok 5

Sos sojowy wymieszaj z winem ryżowym, sosem rybnym i masłem orzechowym. Wlej na patelnię.

Krok 6

Dodaj makaron ryżowy i wymieszaj.

Krok 7

Orzeszki upraż i posiekaj, dodaj do makaronu z grzybami. Całość posyp listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ryżowy z grzybami i Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ryżowy z grzybami i Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ryżowy z grzybami i Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ryżowy z grzybami i Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ryżowy z grzybami i Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ryżowy z grzybami i Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ryżowy z grzybami i Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron ryżowy z grzybami i Tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej