Makaron ryżowy z grzybami i Tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron ryżowy z grzybami i Tofu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

0.5 szklanki

8 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

230 gramów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron namocz w gorącej wodzie na 15 minut, odcedź.

Krok 2

Czosnek i imbir posiekaj. Szalotki pokrój. Wszystko smaż na oleju przez 2 minuty.

Krok 3

Dodaj grzyby i smaż ciągle mieszając około 3 minuty.

Krok 4

Tofu pokrój w kostkę o boku 1,5 cm. Dodaj do grzybów i smaż do czasu, gdy zbrązowieje.

Krok 5

Sos sojowy wymieszaj z winem ryżowym, sosem rybnym i masłem orzechowym. Wlej na patelnię.

Krok 6

Dodaj makaron ryżowy i wymieszaj.

Krok 7

Orzeszki upraż i posiekaj, dodaj do makaronu z grzybami. Całość posyp listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ryżowy z grzybami i Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ryżowy z grzybami i Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ryżowy z grzybami i Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ryżowy z grzybami i Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ryżowy z grzybami i Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ryżowy z grzybami i Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ryżowy z grzybami i Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron ryżowy z grzybami i Tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej