
Składniki
2 łyżki
4 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
0.5 szklanki
8 sztuk
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżka
230 gramów
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron namocz w gorącej wodzie na 15 minut, odcedź.
Krok 2
Czosnek i imbir posiekaj. Szalotki pokrój. Wszystko smaż na oleju przez 2 minuty.
Krok 3
Dodaj grzyby i smaż ciągle mieszając około 3 minuty.
Krok 4
Tofu pokrój w kostkę o boku 1,5 cm. Dodaj do grzybów i smaż do czasu, gdy zbrązowieje.
Krok 5
Sos sojowy wymieszaj z winem ryżowym, sosem rybnym i masłem orzechowym. Wlej na patelnię.
Krok 6
Dodaj makaron ryżowy i wymieszaj.
Krok 7
Orzeszki upraż i posiekaj, dodaj do makaronu z grzybami. Całość posyp listkami bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej