
Składniki
2 łyżki
4 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
0.5 szklanki
8 sztuk
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżka
230 gramów
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron namocz w gorącej wodzie na 15 minut, odcedź.
Krok 2
Czosnek i imbir posiekaj. Szalotki pokrój. Wszystko smaż na oleju przez 2 minuty.
Krok 3
Dodaj grzyby i smaż ciągle mieszając około 3 minuty.
Krok 4
Tofu pokrój w kostkę o boku 1,5 cm. Dodaj do grzybów i smaż do czasu, gdy zbrązowieje.
Krok 5
Sos sojowy wymieszaj z winem ryżowym, sosem rybnym i masłem orzechowym. Wlej na patelnię.
Krok 6
Dodaj makaron ryżowy i wymieszaj.
Krok 7
Orzeszki upraż i posiekaj, dodaj do makaronu z grzybami. Całość posyp listkami bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej