Muszle z mięsem i szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Muszle z mięsem i szpinakiem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

3

23 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

63 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 sztuka

0.5 kilograma

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oliwy, często mieszając.

Krok 2

Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy mięso, smażymy. Pod koniec smażenia dodajemy przyprawy i szpinak.

Krok 3

Makaron układamy w natłuszczonej żaroodpornej foremce. Faszerujemy mięsem i posypujemy żółtym serem.

Krok 4

Wkładamy do piekarnika i zapiekamy w 190 stopniach aż ser się rozpuści i zrumieni.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muszle z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muszle z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muszle z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muszle z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muszle z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muszle z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muszle z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej