Muszle z mięsem i szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muszle z mięsem i szpinakiem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

4

23 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 sztuka

0.5 kilograma

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oliwy, często mieszając.

Krok 2

Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy mięso, smażymy. Pod koniec smażenia dodajemy przyprawy i szpinak.

Krok 3

Makaron układamy w natłuszczonej żaroodpornej foremce. Faszerujemy mięsem i posypujemy żółtym serem.

Krok 4

Wkładamy do piekarnika i zapiekamy w 190 stopniach aż ser się rozpuści i zrumieni.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muszle z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muszle z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muszle z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muszle z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muszle z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muszle z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muszle z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muszle z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kociołek węgierski
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej