Muszle z mięsem i szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muszle z mięsem i szpinakiem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

5

heart
23 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

72 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

76 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżeczka

0.5 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oliwy, często mieszając.

Krok 2

Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy mięso, smażymy. Pod koniec smażenia dodajemy przyprawy i szpinak.

Krok 3

Makaron układamy w natłuszczonej żaroodpornej foremce. Faszerujemy mięsem i posypujemy żółtym serem.

Krok 4

Wkładamy do piekarnika i zapiekamy w 190 stopniach aż ser się rozpuści i zrumieni.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muszle z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muszle z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muszle z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muszle z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muszle z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muszle z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muszle z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muszle z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej