
Składniki
2 łyżki
1 łyżeczka
0.5 kilograma
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oliwy, często mieszając.
Krok 2
Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy mięso, smażymy. Pod koniec smażenia dodajemy przyprawy i szpinak.
Krok 3
Makaron układamy w natłuszczonej żaroodpornej foremce. Faszerujemy mięsem i posypujemy żółtym serem.
Krok 4
Wkładamy do piekarnika i zapiekamy w 190 stopniach aż ser się rozpuści i zrumieni.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej