
Składniki
4 sztuki
null
null
2 łyżeczki
1 sztuka
4 łyżeczki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dzwonka łososia skrop sokiem z cytryny, oprósz solą, pieprzem i odstaw na kilka minut w chłodne miejsce.
Krok 2
Grilluj rybę w zawiniętej folii aluminiowej przez 10 minut przewróć, ułóż na wierzchu posiekaną natkę pietruszki i camembert w całości.
Krok 3
Piecz do momentu, aż wyczujesz łopatką, że ser jest miękki. Na upieczona rybę z serem, nakładaj żurawinę

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej