Camembert zapiekany z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Camembert zapiekany z łososiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

null

null

2 łyżeczki

1 sztuka

4 łyżeczki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dzwonka łososia skrop sokiem z cytryny, oprósz solą, pieprzem i odstaw na kilka minut w chłodne miejsce.

Krok 2

Grilluj rybę w zawiniętej folii aluminiowej przez 10 minut przewróć, ułóż na wierzchu posiekaną natkę pietruszki i camembert w całości.

Krok 3

Piecz do momentu, aż wyczujesz łopatką, że ser jest miękki. Na upieczona rybę z serem, nakładaj żurawinę

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Camembert zapiekany z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Camembert zapiekany z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Camembert zapiekany z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Camembert zapiekany z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Camembert zapiekany z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Camembert zapiekany z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Camembert zapiekany z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Camembert zapiekany z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej