
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
0.5 szklanki
2 łyżeczki
2 łyżeczki
200 gramów
4 sztuki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu.
Krok 2
Paprykę, marchewki i grzyby pokrój na paski, a cebulę posiekaj.
Krok 3
Na rozgrzaną łyżkę oleju wrzuć wszystkie warzywa oraz kiełki i bambusa. Smaż, aż zmiękną.
Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z 300 mililitrani wody z octem i cukrem.
Krok 5
Wlej płyn na patelnię, zagotuj. Następnie dokładnie wymieszaj z makaronem i natychmiast podawaj.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron po chińsku
Makaron po chińsku to jedno z najłatwiejszych do przygotowania i najbardziej popularnych dań kuchni orientalnej. Chiński makaron jajeczny gotuje się szybciej niż klasyczny włoski, a warzywa wystarczy tylko podsmażyć i połączyć z sosem, np. słodko-kwaśnym. Wybierz chrupiące dodatki, takie jak czerwona papryka, marchewka i cebula, które będą dobrym kontrastem dla miękkiego makaronu oraz delikatnych grzybów mun (należy wcześniej je namoczyć). Żeby danie zyskało jeszcze bardziej wyrazistego azjatyckiego charakteru, dodaj również pędy bambusa oraz kiełki fasoli. Sprawdzi się też gotowa mrożona mieszanka warzyw chińskich. Przyrządzanie dania zacznij od ugotowania makaronu – mięknie szybko, uważaj więc, by go nie rozgotować. Warzywa pokrój i podsmaż lekko, a następnie zalej je sosem i zagotuj. Dodaj makaron, zamieszaj i podawaj. Danie serwuj posypane orzeszkami ziemnymi albo sezamem, będą także pasować do niego kawałki ananasa. Wypróbuj nasz przepis, a swoją opinią podziel się w komentarzu powyżej.