
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
0.5 szklanki
2 łyżeczki
2 łyżeczki
200 gramów
4 sztuki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu.

Krok 2
Paprykę, marchewki i grzyby pokrój na paski, a cebulę posiekaj.

Krok 3
Na rozgrzaną łyżkę oleju wrzuć wszystkie warzywa oraz kiełki i bambusa. Smaż, aż zmiękną.

Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z 300 mililitrani wody z octem i cukrem.

Krok 5
Wlej płyn na patelnię, zagotuj. Następnie dokładnie wymieszaj z makaronem i natychmiast podawaj.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron po chińsku
Makaron po chińsku to jedno z najłatwiejszych do przygotowania i najbardziej popularnych dań kuchni orientalnej. Chiński makaron jajeczny gotuje się szybciej niż klasyczny włoski, a warzywa wystarczy tylko podsmażyć i połączyć z sosem, np. słodko-kwaśnym. Wybierz chrupiące dodatki, takie jak czerwona papryka, marchewka i cebula, które będą dobrym kontrastem dla miękkiego makaronu oraz delikatnych grzybów mun (należy wcześniej je namoczyć). Żeby danie zyskało jeszcze bardziej wyrazistego azjatyckiego charakteru, dodaj również pędy bambusa oraz kiełki fasoli. Sprawdzi się też gotowa mrożona mieszanka warzyw chińskich. Przyrządzanie dania zacznij od ugotowania makaronu – mięknie szybko, uważaj więc, by go nie rozgotować. Warzywa pokrój i podsmaż lekko, a następnie zalej je sosem i zagotuj. Dodaj makaron, zamieszaj i podawaj. Danie serwuj posypane orzeszkami ziemnymi albo sezamem, będą także pasować do niego kawałki ananasa. Wypróbuj nasz przepis, a swoją opinią podziel się w komentarzu powyżej.