Pikantna zapiekanka bolońska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna zapiekanka bolońska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

172 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

97 osób wydrukowało

Pobierz pdf

143 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

300 gramów

400 gramów

100 gramów

0.5 pęczka

1 łyżka

5 łyżek

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź.

Krok 2

Mięso przesmaż na rozgrzanej patelni, dodaj Fix Knorr i wymieszaj.

Krok 3

Następnie dodaj pokrojone pomidory wraz z zalewą, listki oregano oraz 150 ml wody. Zagotuj.

Krok 4

Gotowy sos wymieszaj z makaronem i całość przełóż do naczynia żaroodpornego. Wierzch posyp równomiernie startym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj w temp. 175 st. C przez 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna zapiekanka bolońska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna zapiekanka bolońska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna zapiekanka bolońska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna zapiekanka bolońska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna zapiekanka bolońska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna zapiekanka bolońska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna zapiekanka bolońska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna zapiekanka bolońska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej