Pikantna zapiekanka bolońska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna zapiekanka bolońska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
175 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

111 osób wydrukowało

Pobierz pdf

183 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

300 gramów

400 gramów

100 gramów

0.5 pęczka

1 łyżka

5 łyżek

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź.

Krok 2

Mięso przesmaż na rozgrzanej patelni, dodaj Fix Knorr i wymieszaj.

Krok 3

Następnie dodaj pokrojone pomidory wraz z zalewą, listki oregano oraz 150 ml wody. Zagotuj.

Krok 4

Gotowy sos wymieszaj z makaronem i całość przełóż do naczynia żaroodpornego. Wierzch posyp równomiernie startym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj w temp. 175 st. C przez 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna zapiekanka bolońska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna zapiekanka bolońska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna zapiekanka bolońska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna zapiekanka bolońska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna zapiekanka bolońska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna zapiekanka bolońska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna zapiekanka bolońska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna zapiekanka bolońska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej