
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
300 gramów
400 gramów
100 gramów
0.5 pęczka
1 łyżka
5 łyżek
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź.
Krok 2
Mięso przesmaż na rozgrzanej patelni, dodaj Fix Knorr i wymieszaj.
Krok 3
Następnie dodaj pokrojone pomidory wraz z zalewą, listki oregano oraz 150 ml wody. Zagotuj.
Krok 4
Gotowy sos wymieszaj z makaronem i całość przełóż do naczynia żaroodpornego. Wierzch posyp równomiernie startym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj w temp. 175 st. C przez 25 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej