Pikantna zapiekanka bolońska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna zapiekanka bolońska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

172 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

88 osób wydrukowało

Pobierz pdf

140 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

300 gramów

400 gramów

100 gramów

0.5 pęczka

1 łyżka

5 łyżek

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź.

Krok 2

Mięso przesmaż na rozgrzanej patelni, dodaj Fix Knorr i wymieszaj.

Krok 3

Następnie dodaj pokrojone pomidory wraz z zalewą, listki oregano oraz 150 ml wody. Zagotuj.

Krok 4

Gotowy sos wymieszaj z makaronem i całość przełóż do naczynia żaroodpornego. Wierzch posyp równomiernie startym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj w temp. 175 st. C przez 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna zapiekanka bolońska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna zapiekanka bolońska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna zapiekanka bolońska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna zapiekanka bolońska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna zapiekanka bolońska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna zapiekanka bolońska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna zapiekanka bolońska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna zapiekanka bolońska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Kotlety ruskie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej