Pikantna zapiekanka bolońska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna zapiekanka bolońska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
175 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

111 osób wydrukowało

Pobierz pdf

179 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

300 gramów

400 gramów

100 gramów

0.5 pęczka

1 łyżka

5 łyżek

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź.

Krok 2

Mięso przesmaż na rozgrzanej patelni, dodaj Fix Knorr i wymieszaj.

Krok 3

Następnie dodaj pokrojone pomidory wraz z zalewą, listki oregano oraz 150 ml wody. Zagotuj.

Krok 4

Gotowy sos wymieszaj z makaronem i całość przełóż do naczynia żaroodpornego. Wierzch posyp równomiernie startym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj w temp. 175 st. C przez 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna zapiekanka bolońska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna zapiekanka bolońska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna zapiekanka bolońska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna zapiekanka bolońska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna zapiekanka bolońska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna zapiekanka bolońska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna zapiekanka bolońska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna zapiekanka bolońska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej