Ragout sprzątaczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ragout sprzątaczki

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

200 gramów

10 sztuk

1 szklanka

1 sztuka

0.33 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

0.5 opakowania

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Weź różne resztki jakie znajdziesz w lodówce - np. parówki, kawałek kiełbasy i resztki warzyw - i wyczaruj pyszne danie! Możesz dorzucić składniki jakie chcesz albo po prostu masz.

Krok 2

Parówki obierz z osłonek, pokrój w plasterki. Kiełbasę pokrój w kostkę. Cebule obierz i pokrój w ćwierć plasterki. W rondlu rozgrzej olej, podsmaż kiełbasę razem z parówkami a gdy się zrumienią dodaj cebule, chili i pokrojoną w kostkę marchewkę. Dodaj też kostkę Knorr i wlej ok. 1/2 szkl. wody. Duś aż warzywa zmiękną. Dodaj marynowane, przekrojone na połówki, pieczarki.

Krok 3

Dodaj fix Knorr, wymieszaj i zagotuj. Na wierzchu ułóż różyczki brokuła i duś po przykryciem kilka minut aż zmiękną. Podawaj z makaronem albo ryżem posypując posiekaną zieleniną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ragout sprzątaczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ragout sprzątaczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ragout sprzątaczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ragout sprzątaczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ragout sprzątaczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ragout sprzątaczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ragout sprzątaczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ragout sprzątaczki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej