Ragout sprzątaczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ragout sprzątaczki

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

200 gramów

10 sztuk

1 szklanka

1 sztuka

0.33 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

0.5 opakowania

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Weź różne resztki jakie znajdziesz w lodówce - np. parówki, kawałek kiełbasy i resztki warzyw - i wyczaruj pyszne danie! Możesz dorzucić składniki jakie chcesz albo po prostu masz.

Krok 2

Parówki obierz z osłonek, pokrój w plasterki. Kiełbasę pokrój w kostkę. Cebule obierz i pokrój w ćwierć plasterki. W rondlu rozgrzej olej, podsmaż kiełbasę razem z parówkami a gdy się zrumienią dodaj cebule, chili i pokrojoną w kostkę marchewkę. Dodaj też kostkę Knorr i wlej ok. 1/2 szkl. wody. Duś aż warzywa zmiękną. Dodaj marynowane, przekrojone na połówki, pieczarki.

Krok 3

Dodaj fix Knorr, wymieszaj i zagotuj. Na wierzchu ułóż różyczki brokuła i duś po przykryciem kilka minut aż zmiękną. Podawaj z makaronem albo ryżem posypując posiekaną zieleniną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ragout sprzątaczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ragout sprzątaczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ragout sprzątaczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ragout sprzątaczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ragout sprzątaczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ragout sprzątaczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ragout sprzątaczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ragout sprzątaczki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej