
Składniki
4 sztuki
200 gramów
10 sztuk
1 szklanka
1 sztuka
0.33 łyżeczki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
0.5 opakowania
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Weź różne resztki jakie znajdziesz w lodówce - np. parówki, kawałek kiełbasy i resztki warzyw - i wyczaruj pyszne danie! Możesz dorzucić składniki jakie chcesz albo po prostu masz.
Krok 2
Parówki obierz z osłonek, pokrój w plasterki. Kiełbasę pokrój w kostkę. Cebule obierz i pokrój w ćwierć plasterki. W rondlu rozgrzej olej, podsmaż kiełbasę razem z parówkami a gdy się zrumienią dodaj cebule, chili i pokrojoną w kostkę marchewkę. Dodaj też kostkę Knorr i wlej ok. 1/2 szkl. wody. Duś aż warzywa zmiękną. Dodaj marynowane, przekrojone na połówki, pieczarki.
Krok 3
Dodaj fix Knorr, wymieszaj i zagotuj. Na wierzchu ułóż różyczki brokuła i duś po przykryciem kilka minut aż zmiękną. Podawaj z makaronem albo ryżem posypując posiekaną zieleniną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej