
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
125 gramów
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
8 łyżek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj cebulę, por pokrój w plasterki. Przygotuj ratatuję: w garnku rozgrzej oliwę, wrzuć cebulę i por, smaż do miękkości.
Krok 2
Pokrój pomidory, bakłażana, cukinię i paprykę w kostkę. Dodaj do cebuli resztę warzyw oraz Bulionetkę wołową Knorr i duś około 15 minut.
Krok 3
Wykrój 12 kromek z bagietki. Piecz kromki w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, aż będą złociste.
Krok 4
Natrzyj je czosnkiem i skrop oliwą z pierwszego tłoczenia.
Krok 5
Tuż przed podaniem wyłóż na grzanki ratatuję.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej