Grzanki z ratatują

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

5

463 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

179 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

125 gramów

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

8 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj cebulę, por pokrój w plasterki. Przygotuj ratatuję: w garnku rozgrzej oliwę, wrzuć cebulę i por, smaż do miękkości.

Grzanki z ratatują - Krok 1

Krok 2

Pokrój pomidory, bakłażana, cukinię i paprykę w kostkę. Dodaj do cebuli resztę warzyw oraz Bulionetkę wołową Knorr i duś około 15 minut.

Grzanki z ratatują - Krok 2

Krok 3

Wykrój 12 kromek z bagietki. Piecz kromki w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, aż będą złociste.

Grzanki z ratatują - Krok 3

Krok 4

Natrzyj je czosnkiem i skrop oliwą z pierwszego tłoczenia.

Grzanki z ratatują - Krok 4

Krok 5

Tuż przed podaniem wyłóż na grzanki ratatuję.

Grzanki z ratatują - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z ratatują - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z ratatują - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z ratatują - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z ratatują - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z ratatują - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z ratatują - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z ratatują - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej