Sałatka z ogórków kiszonych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z ogórków kiszonych

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

1 pęczek

1 sztuka

150 gramów

50 mililitrów

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj natkę pietruszki i czosnek, wyciśnij sok z cytryny , ogórki pokrój w plastry, paprykę w cienkie paseczki a cebulę w półplastry.

Sałatka z ogórków kiszonych - Krok 1

Krok 2

W misce połącz sok z cytryny kilka łyżek soku z kiszonych ogórków, oliwę, musztardę miód i natkę pietruszki. W powstałym sosie wymieszaj czerwoną cebulę ogórki i paprykę.

Sałatka z ogórków kiszonych - Krok 2
przepisy.pl

Dobra rada:

Kiszonki to źródło kwasu mlekowego który jest naturalnym briobiotylkiem, ogórki podobnie jak czerwona papryka są bogate w witaminę C. Miód, cebula i czosnek mają działanie bakteriostatyczne.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z ogórków kiszonych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z ogórków kiszonych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z ogórków kiszonych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z ogórków kiszonych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z ogórków kiszonych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z ogórków kiszonych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z ogórków kiszonych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z ogórków kiszonych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z awokado
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej