
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
500 gramów
1 łyżka
2 łyżki
3 sztuki
5 łyżek
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię i bakłażana pokrój w plastry, oprósz przyprawą Knorr i odstaw na godzinę, by pozbyć się gorzkiego smaku.

Krok 2
Po godzinie warzywa osącz ręcznikiem papierowym.

Krok 3
Ułóż na blaszce, skrop oliwą, i zapiec w piekarniku po 10 minut z każdej strony.

Krok 4
Papryki na 10 minut włóż do wrzątku, po czym pokrój. Cebulę pokrój w krążki, pomidory w kostkę.

Krok 5
Cebulę zeszklij na oliwie. Do cebuli dodaj papryki i pomidory. Całość duś przez 10 minut. Dopraw przyprawą Knorr. Następnie dodaj podpieczonego bakłażana i cukinię, tymianek, zmiażdżony czosnek i całość lekko zagotuj.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej