Mieszanka warzywna po liońsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mieszanka warzywna po liońsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
66 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

105 osób wydrukowało

Pobierz pdf

126 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

500 gramów

1 łyżka

2 łyżki

3 sztuki

5 łyżek

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię i bakłażana pokrój w plastry, oprósz przyprawą Knorr i odstaw na godzinę, by pozbyć się gorzkiego smaku.

Mieszanka warzywna po liońsku - Krok 1

Krok 2

Po godzinie warzywa osącz ręcznikiem papierowym.

Mieszanka warzywna po liońsku - Krok 2

Krok 3

Ułóż na blaszce, skrop oliwą, i zapiec w piekarniku po 10 minut z każdej strony.

Mieszanka warzywna po liońsku - Krok 3

Krok 4

Papryki na 10 minut włóż do wrzątku, po czym pokrój. Cebulę pokrój w krążki, pomidory w kostkę.

Mieszanka warzywna po liońsku - Krok 4

Krok 5

Cebulę zeszklij na oliwie. Do cebuli dodaj papryki i pomidory. Całość duś przez 10 minut. Dopraw przyprawą Knorr. Następnie dodaj podpieczonego bakłażana i cukinię, tymianek, zmiażdżony czosnek i całość lekko zagotuj.

Mieszanka warzywna po liońsku - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mieszanka warzywna po liońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mieszanka warzywna po liońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mieszanka warzywna po liońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mieszanka warzywna po liońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mieszanka warzywna po liońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mieszanka warzywna po liońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mieszanka warzywna po liońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mieszanka warzywna po liońsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Mieszanka warzywna po liońskuMieszanka warzywna po liońsku

Cukinię i bakłażana pokrój w plastry, oprósz przyprawą Knorr i odstaw na godzinę, by pozbyć się gorzkiego smaku.