Mieszanka warzywna po liońsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

53 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

99 osób wydrukowało

Pobierz pdf

101 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

500 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię i bakłażana pokrój w plastry, oprósz przyprawą Knorr i odstaw na godzinę, by pozbyć się gorzkiego smaku.

Mieszanka warzywna po liońsku - Krok 1

Krok 2

Po godzinie warzywa osącz ręcznikiem papierowym.

Mieszanka warzywna po liońsku - Krok 2

Krok 3

Ułóż na blaszce, skrop oliwą, i zapiec w piekarniku po 10 minut z każdej strony.

Mieszanka warzywna po liońsku - Krok 3

Krok 4

Papryki na 10 minut włóż do wrzątku, po czym pokrój. Cebulę pokrój w krążki, pomidory w kostkę.

Mieszanka warzywna po liońsku - Krok 4

Krok 5

Cebulę zeszklij na oliwie. Do cebuli dodaj papryki i pomidory. Całość duś przez 10 minut. Dopraw przyprawą Knorr. Następnie dodaj podpieczonego bakłażana i cukinię, tymianek, zmiażdżony czosnek i całość lekko zagotuj.

Mieszanka warzywna po liońsku - Krok 5
0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Zapiekane pieczarki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej