Mieszanka warzywna po liońsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mieszanka warzywna po liońsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

65 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

103 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

119 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

500 gramów

1 łyżka

2 łyżki

3 sztuki

5 łyżek

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię i bakłażana pokrój w plastry, oprósz przyprawą Knorr i odstaw na godzinę, by pozbyć się gorzkiego smaku.

Mieszanka warzywna po liońsku - Krok 1

Krok 2

Po godzinie warzywa osącz ręcznikiem papierowym.

Mieszanka warzywna po liońsku - Krok 2

Krok 3

Ułóż na blaszce, skrop oliwą, i zapiec w piekarniku po 10 minut z każdej strony.

Mieszanka warzywna po liońsku - Krok 3

Krok 4

Papryki na 10 minut włóż do wrzątku, po czym pokrój. Cebulę pokrój w krążki, pomidory w kostkę.

Mieszanka warzywna po liońsku - Krok 4

Krok 5

Cebulę zeszklij na oliwie. Do cebuli dodaj papryki i pomidory. Całość duś przez 10 minut. Dopraw przyprawą Knorr. Następnie dodaj podpieczonego bakłażana i cukinię, tymianek, zmiażdżony czosnek i całość lekko zagotuj.

Mieszanka warzywna po liońsku - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mieszanka warzywna po liońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mieszanka warzywna po liońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mieszanka warzywna po liońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mieszanka warzywna po liońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mieszanka warzywna po liońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mieszanka warzywna po liońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mieszanka warzywna po liońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mieszanka warzywna po liońsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Mieszanka warzywna po liońskuMieszanka warzywna po liońsku

Cukinię i bakłażana pokrój w plastry, oprósz przyprawą Knorr i odstaw na godzinę, by pozbyć się gorzkiego smaku.