Mieszanka warzywna po liońsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mieszanka warzywna po liońsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
66 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

105 osób wydrukowało

Pobierz pdf

126 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

500 gramów

1 łyżka

2 łyżki

3 sztuki

5 łyżek

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię i bakłażana pokrój w plastry, oprósz przyprawą Knorr i odstaw na godzinę, by pozbyć się gorzkiego smaku.

Mieszanka warzywna po liońsku - Krok 1

Krok 2

Po godzinie warzywa osącz ręcznikiem papierowym.

Mieszanka warzywna po liońsku - Krok 2

Krok 3

Ułóż na blaszce, skrop oliwą, i zapiec w piekarniku po 10 minut z każdej strony.

Mieszanka warzywna po liońsku - Krok 3

Krok 4

Papryki na 10 minut włóż do wrzątku, po czym pokrój. Cebulę pokrój w krążki, pomidory w kostkę.

Mieszanka warzywna po liońsku - Krok 4

Krok 5

Cebulę zeszklij na oliwie. Do cebuli dodaj papryki i pomidory. Całość duś przez 10 minut. Dopraw przyprawą Knorr. Następnie dodaj podpieczonego bakłażana i cukinię, tymianek, zmiażdżony czosnek i całość lekko zagotuj.

Mieszanka warzywna po liońsku - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mieszanka warzywna po liońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mieszanka warzywna po liońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mieszanka warzywna po liońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mieszanka warzywna po liońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mieszanka warzywna po liońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mieszanka warzywna po liońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mieszanka warzywna po liońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mieszanka warzywna po liońsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Cukinia smażona
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Mieszanka warzywna po liońskuMieszanka warzywna po liońsku

Cukinię i bakłażana pokrój w plastry, oprósz przyprawą Knorr i odstaw na godzinę, by pozbyć się gorzkiego smaku.