
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
500 gramów
1 łyżka
2 łyżki
3 sztuki
5 łyżek
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię i bakłażana pokrój w plastry, oprósz przyprawą Knorr i odstaw na godzinę, by pozbyć się gorzkiego smaku.

Krok 2
Po godzinie warzywa osącz ręcznikiem papierowym.

Krok 3
Ułóż na blaszce, skrop oliwą, i zapiec w piekarniku po 10 minut z każdej strony.

Krok 4
Papryki na 10 minut włóż do wrzątku, po czym pokrój. Cebulę pokrój w krążki, pomidory w kostkę.

Krok 5
Cebulę zeszklij na oliwie. Do cebuli dodaj papryki i pomidory. Całość duś przez 10 minut. Dopraw przyprawą Knorr. Następnie dodaj podpieczonego bakłażana i cukinię, tymianek, zmiażdżony czosnek i całość lekko zagotuj.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej