Składniki
30 dekagramów
30 dekagramów
25 dekagramów
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy al dente w dużej ilości osolonego wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 2
Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na oleju.
Krok 3
Dynię obieramy, oczyszczamy z pestek, myjemy, osuszamy i kroimy w kawałki. Dodajemy do kiełbasy na patelnię. Dynię i kiełbasę oprószamy przyprawami i dusimy chwilę aż dynia będzie miękka, łączymy z odsączonym makaronem i mieszamy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej