
Składniki
30 dekagramów
30 dekagramów
25 dekagramów
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy al dente w dużej ilości osolonego wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 2
Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na oleju.
Krok 3
Dynię obieramy, oczyszczamy z pestek, myjemy, osuszamy i kroimy w kawałki. Dodajemy do kiełbasy na patelnię. Dynię i kiełbasę oprószamy przyprawami i dusimy chwilę aż dynia będzie miękka, łączymy z odsączonym makaronem i mieszamy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Świderki z kiełbasą w sosie grzybowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































