Ekspresowy makaron z kiełbasą i dynią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ekspresowy makaron z kiełbasą i dynią

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

30 dekagramów

25 dekagramów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy al dente w dużej ilości osolonego wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 2

Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na oleju.

Krok 3

Dynię obieramy, oczyszczamy z pestek, myjemy, osuszamy i kroimy w kawałki. Dodajemy do kiełbasy na patelnię. Dynię i kiełbasę oprószamy przyprawami i dusimy chwilę aż dynia będzie miękka, łączymy z odsączonym makaronem i mieszamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ekspresowy makaron z kiełbasą i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ekspresowy makaron z kiełbasą i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ekspresowy makaron z kiełbasą i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ekspresowy makaron z kiełbasą i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ekspresowy makaron z kiełbasą i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ekspresowy makaron z kiełbasą i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ekspresowy makaron z kiełbasą i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ekspresowy makaron z kiełbasą i dynią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej