
Składniki
30 dekagramów
30 dekagramów
25 dekagramów
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy al dente w dużej ilości osolonego wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 2
Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na oleju.
Krok 3
Dynię obieramy, oczyszczamy z pestek, myjemy, osuszamy i kroimy w kawałki. Dodajemy do kiełbasy na patelnię. Dynię i kiełbasę oprószamy przyprawami i dusimy chwilę aż dynia będzie miękka, łączymy z odsączonym makaronem i mieszamy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Świderki z kiełbasą w sosie grzybowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej