Ekspresowy makaron z kiełbasą i dynią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ekspresowy makaron z kiełbasą i dynią

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

30 dekagramów

25 dekagramów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy al dente w dużej ilości osolonego wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 2

Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na oleju.

Krok 3

Dynię obieramy, oczyszczamy z pestek, myjemy, osuszamy i kroimy w kawałki. Dodajemy do kiełbasy na patelnię. Dynię i kiełbasę oprószamy przyprawami i dusimy chwilę aż dynia będzie miękka, łączymy z odsączonym makaronem i mieszamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ekspresowy makaron z kiełbasą i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ekspresowy makaron z kiełbasą i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ekspresowy makaron z kiełbasą i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ekspresowy makaron z kiełbasą i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ekspresowy makaron z kiełbasą i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ekspresowy makaron z kiełbasą i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ekspresowy makaron z kiełbasą i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ekspresowy makaron z kiełbasą i dynią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej