Literkowa sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Literkowa sałatka

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą do kurczaka i usmażyć na rumiano na oleju. Potem mięso wyjąć i ostudzić.

Krok 2

Makaron przygotować wg przepisu na opakowaniu i wystudzić.

Krok 3

Pomidor, ogórek i cebulkę pokroić w kostkę.

Krok 4

Przygotować sos do sałatki: majonez wymieszać z jogurtem naturalnym oraz z sosem z sałatki Szefa. W miseczce wymieszać warzywa, makaron i mięso. Połączyć z przygotowanym sosem.

Krok 5

Sałatkę przełożyć do salaterki i posypaćgrzankami z sałatki szefa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Literkowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Literkowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Literkowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Literkowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Literkowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Literkowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Literkowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Literkowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z tuńczykiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej