
Składniki
1 sztuka
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
3 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą do kurczaka i usmażyć na rumiano na oleju. Potem mięso wyjąć i ostudzić.
Krok 2
Makaron przygotować wg przepisu na opakowaniu i wystudzić.
Krok 3
Pomidor, ogórek i cebulkę pokroić w kostkę.
Krok 4
Przygotować sos do sałatki: majonez wymieszać z jogurtem naturalnym oraz z sosem z sałatki Szefa. W miseczce wymieszać warzywa, makaron i mięso. Połączyć z przygotowanym sosem.
Krok 5
Sałatkę przełożyć do salaterki i posypaćgrzankami z sałatki szefa.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej