
Składniki
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą do kurczaka i usmażyć na rumiano na oleju. Potem mięso wyjąć i ostudzić.
Krok 2
Makaron przygotować wg przepisu na opakowaniu i wystudzić.
Krok 3
Pomidor, ogórek i cebulkę pokroić w kostkę.
Krok 4
Przygotować sos do sałatki: majonez wymieszać z jogurtem naturalnym oraz z sosem z sałatki Szefa. W miseczce wymieszać warzywa, makaron i mięso. Połączyć z przygotowanym sosem.
Krok 5
Sałatkę przełożyć do salaterki i posypaćgrzankami z sałatki szefa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej