Literkowa sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Literkowa sałatka

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą do kurczaka i usmażyć na rumiano na oleju. Potem mięso wyjąć i ostudzić.

Krok 2

Makaron przygotować wg przepisu na opakowaniu i wystudzić.

Krok 3

Pomidor, ogórek i cebulkę pokroić w kostkę.

Krok 4

Przygotować sos do sałatki: majonez wymieszać z jogurtem naturalnym oraz z sosem z sałatki Szefa. W miseczce wymieszać warzywa, makaron i mięso. Połączyć z przygotowanym sosem.

Krok 5

Sałatkę przełożyć do salaterki i posypaćgrzankami z sałatki szefa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Literkowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Literkowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Literkowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Literkowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Literkowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Literkowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Literkowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Literkowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka serowa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej