
Składniki
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą do kurczaka i usmażyć na rumiano na oleju. Potem mięso wyjąć i ostudzić.
Krok 2
Makaron przygotować wg przepisu na opakowaniu i wystudzić.
Krok 3
Pomidor, ogórek i cebulkę pokroić w kostkę.
Krok 4
Przygotować sos do sałatki: majonez wymieszać z jogurtem naturalnym oraz z sosem z sałatki Szefa. W miseczce wymieszać warzywa, makaron i mięso. Połączyć z przygotowanym sosem.
Krok 5
Sałatkę przełożyć do salaterki i posypaćgrzankami z sałatki szefa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej