Sałatka ryżowa z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ryżowa z warzywami

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

2

30 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie z dodatkiem masła.

Krok 2

Paprykę pozbaw gniazd nasiennych, dokładnie opłucz i pokrój w cienkie paski o długości około 1 cm.

Krok 3

Papryki wraz z odcedzoną mieszanką z puszki dodaj do ryżu.

Krok 4

Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek, pokrój w drobną kostkę i dodaj do ryżu.

Krok 5

Sos sałatkowy połącz z majonezem, jogurtem i sokiem z lemonki. Sałatkę przełóż do salaterki. Polej przygotowanym sosem i posyp posiekaną kolendrę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ryżowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ryżowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ryżowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ryżowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ryżowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ryżowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ryżowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ryżowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej