Sałatka ryżowa z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ryżowa z warzywami

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

2

heart
31 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

71 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie z dodatkiem masła.

Krok 2

Paprykę pozbaw gniazd nasiennych, dokładnie opłucz i pokrój w cienkie paski o długości około 1 cm.

Krok 3

Papryki wraz z odcedzoną mieszanką z puszki dodaj do ryżu.

Krok 4

Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek, pokrój w drobną kostkę i dodaj do ryżu.

Krok 5

Sos sałatkowy połącz z majonezem, jogurtem i sokiem z lemonki. Sałatkę przełóż do salaterki. Polej przygotowanym sosem i posyp posiekaną kolendrę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ryżowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ryżowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ryżowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ryżowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ryżowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ryżowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ryżowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ryżowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej