Sałatka ryżowa z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ryżowa z warzywami

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

2

heart
31 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

71 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie z dodatkiem masła.

Krok 2

Paprykę pozbaw gniazd nasiennych, dokładnie opłucz i pokrój w cienkie paski o długości około 1 cm.

Krok 3

Papryki wraz z odcedzoną mieszanką z puszki dodaj do ryżu.

Krok 4

Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek, pokrój w drobną kostkę i dodaj do ryżu.

Krok 5

Sos sałatkowy połącz z majonezem, jogurtem i sokiem z lemonki. Sałatkę przełóż do salaterki. Polej przygotowanym sosem i posyp posiekaną kolendrę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ryżowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ryżowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ryżowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ryżowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ryżowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ryżowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ryżowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ryżowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z cykorii
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej