Sałatka ryżowa z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ryżowa z warzywami

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

2

heart
31 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie z dodatkiem masła.

Krok 2

Paprykę pozbaw gniazd nasiennych, dokładnie opłucz i pokrój w cienkie paski o długości około 1 cm.

Krok 3

Papryki wraz z odcedzoną mieszanką z puszki dodaj do ryżu.

Krok 4

Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek, pokrój w drobną kostkę i dodaj do ryżu.

Krok 5

Sos sałatkowy połącz z majonezem, jogurtem i sokiem z lemonki. Sałatkę przełóż do salaterki. Polej przygotowanym sosem i posyp posiekaną kolendrę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ryżowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ryżowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ryżowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ryżowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ryżowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ryżowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ryżowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ryżowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej