Mizeria z sałatą lodową

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

307 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

330 osób wydrukowało

Pobierz pdf

271 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

0.5 pęczka

200 mililitrów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki umyj, obierz i pokrój w cienkie plastry.

Mizeria z sałatą lodową - Krok 1

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj ze śmietaną i dopraw cukrem oraz odrobiną octu.

Mizeria z sałatą lodową - Krok 2

Krok 3

Sałatę lodową porwij i wymieszaj z ogórkiem oraz posiekanym koperkiem.

Mizeria z sałatą lodową - Krok 3

Krok 4

Połącz wszystkie składniki z sosem i odstaw sałatkę do lodówki na 10-15 minut. Podawaj do mięs lub ryb albo jako samodzielną potrawę.

Mizeria z sałatą lodową - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Marlena Żarska

    Marlena Żarska

    pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mizeria z sałatą lodową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mizeria z sałatą lodową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mizeria z sałatą lodową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mizeria z sałatą lodową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mizeria z sałatą lodową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mizeria z sałatą lodową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mizeria z sałatą lodową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Sos sałatkowy do mizerii Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Sos sałatkowy do mizerii Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Mizeria z sałatą lodowąMizeria z sałatą lodową

Mizeria jest jednym z najpopularniejszych dodatków do dań obiadowych w kuchni polskiej. Przyrządź ten kulinarny klasyk w nowej odsłonie – z dodatkiem chrupiącej sałaty lodowej. Zacznij od obrania ze skórki kilku ogórków szklarniowych lub gruntowych, po czym pokrój je w cienkie plasterki. Gęstą kwaśną śmietanę połącz z błyskawicznym sosem sałatkowym, przeznaczonym specjalnie do mizerii. Dopraw go szczyptą cukru oraz odrobiną białego octu winnego, aby przełamać smak sałatki. Od główki sałaty lodowej oddziel liście i porwij je na kawałki, a następnie wymieszaj z ogórkiem. Do warzyw dodaj również drobno posiekany świeży koperek. Na koniec połącz je ze śmietanowym dressingiem i odstaw na chwilę do lodówki. Mizeria jest znakomitym dodatkiem do wielu mięsnych potraw: kotletów mielonych i schabowych, zrazów, a także pieczonych udek z kurczaka. Podana z jajkiem sadzonym oraz młodymi ziemniakami sprawdzi się jako szybki i prosty obiad. Przekonaj się, jak wspaniale smakuje mizeria z sałatą lodową.