Składniki
1 sztuka
0.25 kilograma
1 łyżeczka
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy al dente. Osuszamy.
Krok 2
Sardynki filetujemy.
Krok 3
Kukurydzę odcedzamy z zalewy.
Krok 4
Pół cebuli kroimy w drobną kostkę.
Krok 5
Fasolkę przygotowujemy odcinając ogonki. Gotujemy, osuszamy, kroimy w krążki.
Krok 6
Wszystkie składniki mieszamy w dużej misce i voila!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej