sałatka dziwoląg. przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

sałatka dziwoląg.

Autor: rosita

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.25 kilograma

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy al dente. Osuszamy.

Krok 2

Sardynki filetujemy.

Krok 3

Kukurydzę odcedzamy z zalewy.

Krok 4

Pół cebuli kroimy w drobną kostkę.

Krok 5

Fasolkę przygotowujemy odcinając ogonki. Gotujemy, osuszamy, kroimy w krążki.

Krok 6

Wszystkie składniki mieszamy w dużej misce i voila!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • sałatka dziwoląg. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • sałatka dziwoląg. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • sałatka dziwoląg. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • sałatka dziwoląg. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • sałatka dziwoląg. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • sałatka dziwoląg. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • sałatka dziwoląg. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • sałatka dziwoląg. - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej