
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
3 łyżki
50 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
3 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafior umyj zalewając go wodą z octem (w ten sposób można się pozbyć niechcianych lokatorów) i drobno pokrój na małe różyczki.
Krok 2
Cebule pokrój w drobną kostkę a marchewkę zetrzyj na grubych oczkach.
Krok 3
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz startym serem.
Krok 4
Połącz wszystkie składniki z sosem, dodaj koperek. Wyłóż sałatkę do misek i tuż przed podaniem posyp grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej