Sałatka z kalafiora i marchewki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kalafiora i marchewki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

3 łyżki

50 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafior umyj zalewając go wodą z octem (w ten sposób można się pozbyć niechcianych lokatorów) i drobno pokrój na małe różyczki.

Krok 2

Cebule pokrój w drobną kostkę a marchewkę zetrzyj na grubych oczkach.

Krok 3

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz startym serem.

Krok 4

Połącz wszystkie składniki z sosem, dodaj koperek. Wyłóż sałatkę do misek i tuż przed podaniem posyp grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kalafiora i marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kalafiora i marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kalafiora i marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kalafiora i marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kalafiora i marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kalafiora i marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kalafiora i marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kalafiora i marchewki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej