Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
3 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
3 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafior umyj zalewając go wodą z octem (w ten sposób można się pozbyć niechcianych lokatorów) i drobno pokrój na małe różyczki.
Krok 2
Cebule pokrój w drobną kostkę a marchewkę zetrzyj na grubych oczkach.
Krok 3
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz startym serem.
Krok 4
Połącz wszystkie składniki z sosem, dodaj koperek. Wyłóż sałatkę do misek i tuż przed podaniem posyp grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej