Sałatka z kalafiora i marchewki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kalafiora i marchewki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

3 łyżki

50 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafior umyj zalewając go wodą z octem (w ten sposób można się pozbyć niechcianych lokatorów) i drobno pokrój na małe różyczki.

Krok 2

Cebule pokrój w drobną kostkę a marchewkę zetrzyj na grubych oczkach.

Krok 3

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz startym serem.

Krok 4

Połącz wszystkie składniki z sosem, dodaj koperek. Wyłóż sałatkę do misek i tuż przed podaniem posyp grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kalafiora i marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kalafiora i marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kalafiora i marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kalafiora i marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kalafiora i marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kalafiora i marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kalafiora i marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kalafiora i marchewki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
18 osób ogląda przepis:
Świąteczne ciasteczka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej