Sałatka z kalafiora i marchewki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kalafiora i marchewki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

3 łyżki

50 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafior umyj zalewając go wodą z octem (w ten sposób można się pozbyć niechcianych lokatorów) i drobno pokrój na małe różyczki.

Krok 2

Cebule pokrój w drobną kostkę a marchewkę zetrzyj na grubych oczkach.

Krok 3

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz startym serem.

Krok 4

Połącz wszystkie składniki z sosem, dodaj koperek. Wyłóż sałatkę do misek i tuż przed podaniem posyp grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kalafiora i marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kalafiora i marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kalafiora i marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kalafiora i marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kalafiora i marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kalafiora i marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kalafiora i marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kalafiora i marchewki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej